Spațiile ilegale de la metrou nu mai au nicio șansă: Aproape 70 de gherete au fost desființate în ultimele 24 de ore. Anunțul lui Drulă!

Peste 60 de spații comerciale care funcționau ilegal la metrou au fost desființate în ultimele 24 de ore.

17 apr. 2021, 12:08
Spațiile ilegale de la metrou nu mai au nicio șansă: Aproape 70 de gherete au fost desființate în ultimele 24 de ore. Anunțul lui Drulă!

Spațiile ilegale de la metrou nu mai au nicio șansă. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, printr-un mesaj în care mulțumește primarilor care s-au implicat în demers.

Spațiile ilegale de la metrou nu mai au nicio șansă: Aproape 70 de gherete au fost desființate în ultimele 24 de ore. Anunțul lui Drulă!

”ACȚIUNEA DE DESFIINȚARE A SPAȚIILOR ILEGALE DE LA METROU CONTINUĂ
Seara trecută, 63 de spații comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desființate în 10 stații de metrou.
Mulțumesc primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, și 6, Ciprian Ciucu, care au desfășurat în ultimele 2 săptămâni activități de desființare a construcțiilor ilegale.
Ieri seară, într-o acțiune amplă, primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou (Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi).
Mulțumesc d-lui. primar Băluță pentru mobilizarea excelentă.
Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5 și sunt convins că și acolo se va restabili legalitatea cât de curând.”, a declarat Cătălin Drulă, pe contul personal de Facebook.

ACȚIUNEA DE DESFIINȚARE A SPAȚIILOR ILEGALE DE LA METROU CONTINUĂ

Seara trecută, 63 de spații comerciale amplasate…

Publicată de Cătălin Drulă pe Sâmbătă, 17 aprilie 2021

Firma Sindomet Servcom SRL, controlată integral de către Sindicatul Liber Metrou al salariaților companiei de stat Metrorex, a cerut în instanță suspendarea dispozițiilor din 6 aprilie ale primarului sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu (USR), de desființare a 9 spații comerciale din stațiile de metrou Ștefan cel Mare (6 construcții) și Pipera (2 construcții, plus o cabină foto), dispoziții duse deja la îndeplinire.

Potrivit Codului de procedură civilă, printr-o astfel de acțiune în instanță se cere să fie aprobată o „procedură specială, urgentă, cu un scop limitat, acela de conservare a unor dovezi necesare față de care există riscul ca acestea să dispară, să se modifice sau să fie greu de administrat în viitor”.

Actele executive ale edilului sectorului 2 atacate de Sindomet Servcom, obținute de Profit.ro, citează ca temei legal inclusiv dispoziția din urmă cu aproape 21 de ani (iulie 2000) a primarului general de atunci al Capitalei, Traian Băsescu, care a împuternicit primarii de sector „să organizeze, de urgență, prin grija serviciilor de specialitate, acțiunea de dezafectare și degajare a construcțiilor provizorii neautorizate amplasate pe domeniul public al Municipiului București”, dispoziție în urma căreia a fost declanșată demolarea chioșcurilor de pe străzile din Capitală.

Citește și: Sindicatul Metrorex a cerut în instanţă suspendarea dispoziţiilor de desfiinţare a spaţiilor comerciale de la metrou