Specialist în buna guvernare desfiinţează modul în care Clotilde Armand şi-a preluat funcţia de primar: Atitudine conflictuală, se concentrează pe imagine

Expertul in buna guvernare al Active Watch desfiinţează modul în care Clotilde Armand a început să conducă Primăria Sectorului 1. Irina Zamfirescu a mărturisit care este miza imaginii edilului de la Sectorul 1.

16 dec. 2020, 09:28
Specialist în buna guvernare desfiinţează modul în care Clotilde Armand şi-a preluat funcţia de primar: Atitudine conflictuală, se concentrează pe imagine

Specialist în buna guvernare desfiinţează modul în care Clotilde Armand şi-a preluat funcţia de primar. Zamfirescu spune că rolul ei nu este să acuze o companie care este contractorul primăriei.

Specialist în buna guvernare desfiinţează modul în care Clotilde Armand şi-a preluat funcţia de primar

„Din comunicarea publică a primarului și din ședințele de consiliu, mi se pare că Clotilde Armand nu a ieșit din logica conflictuală, nu neapărat de campanie electorală. Mă uitam, inclusiv, pe grupurile de cetățeni din Sectorul 1, că ei erau agasați de toată aceasta agitație. Când vorbești de administrație publică, te gândești la un om care stă și rezolvă probleme. În momentul de față, pare că în continuare este logica antagonizarii. Este ciudat că își dorește antagonizarea față de firma de gunoi. Senzația mea puternică de la începutul preluării mandatului la Sectorul 1 este de imagine, o prioritizare a comunicării imaginii.

Așteptările bucureștenilor erau uriașe în momentul alegerilor, este clar. Tocmai de aceea cred că foarte mulți din foștii primari au fost înlocuiți. Lumea era extrem de dezamăgită. În principiu, acest tip de comunicare, agresivă, care nu este concentrată pe rezolvarea de probleme, nu cred că rezolva premisele de la care oamenii au plecat în momentul în care au decis că trebuie să schimbe primarul.

În principiu, asta mi se pare că a făcut. Nu stiu să fi existat o discuție cu compania, văd că acum tatonează ideea înființării unei companii la nivel local de salubritate. Dacă vrem să aplicăm o dezbatere pe companii, ar trebui o dezbatere publică, ar trebui că oamenii să fie complet informați, înainte că ei să fie chemați la această dezbatere publică.”, spune Irina Zamfirescu, expert în buna guvernare al Active Watch.

Problemele din Sectorul 1 sunt în jurul gunoiului. Sunt și mai adânc înfundați în problemele de la baza piramidei

„Într-adevăr, din păcate, toate problemele Sectorului 1 sunt în jurul gunoiului, care este o problemă extrem de importantă, e la baza piramidei, dar ar trebui, în paralel, să comunicăm pe celelalte teme. Nu știm ce se întâmplă în rest, care e agenda primarului. Nu știm ce se întâmplă mai departe de această situație care a acaparat totul. Pare că am mers un pas înapoi. Sectorul 1 avea probleme că tot Bucurestiul cu căldură și apa calda, acum are și cu gunoiul. Deci, sunt și mai adânc înfundați în problemele de la baza piramidei nevoilor.

Eu nu cred că rolul ei este să facă live-uri pe Facebook, nu este să acuze o companie care este contractorul primăriei. Mie îmi este greu să nu o văd părtinitoare, daca acum vine cu justificări pentru care exista probleme cu contractele și facturile la gunoi, după ce a tipat atât împotrivă companiei. Trebuia să avem de la început, pe cifre, pe documente, care este problema companiei de gunoi. Trebuia să avem o dezbatere așezată despre posibilele soluții. Trebuiau să se întâmple niste lucruri care intra în atribuțiile primarului, nu treaba cu agitatul și acuzatul. Mi se pare nepotrivit pentru mandatul unui primar.”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Înregistrare BOMBĂ cu Clotilde Armand în problema gunoiului şi scandalul Romprest AUDIO