Specialist în securitate: Plecarea din ţară a lui Mihail Boldea putea fi împiedicată

Plecarea din ţară a deputatului Mihail Boldea putea fi împiedicată. Specialistul în securitate Adrian Baciu a declarat la România TV, în emisiunea "România în 60 de minute", că există mai multe instituţii care îl puteau supraveghea, iar procurorul ar fi trebuit să ceară sprijinul acestora. Afirmaţiile sale au fost susţinute şi de Pavel Abraham, fost şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 20:56
Specialist în securitate: Plecarea din ţară a lui Mihail Boldea putea fi împiedicată

„Putea sa dispună nişte măsuri oprerative, adică putea să instituie supravegherea la domiciliu, supravegherea obiectivului, alte măsuri de încadrare informativ-operativă astfel încât să ştie în fiecare moment unde se află potenţialul făptuitor (…) măsuri pe care putea sa le ia in cooperare cu poliţia, cu DGIPI, cu serviciul român de informaţii”, a declarat Adrian Baciu, specialist în securitate.

„În plan juridic, măsura de a-l bloca să iasă din ţară era legală, iar în plan informativ, indiscutabil că două instituţii ale statului aveau obligaţia de a lua măsuri de supraveghere în permanenţă pentru a putea fi pus la dispoziţia instanţei şi să se ia măsura arestării”, a spus şi Pavel Abraham, fost şef al IGPR.