Specialist român atrage atenţia: COVID a bătut toate recordurile. Nu e creat în laborator!

Fostul director al Institutului Cantacuzino din București, șef al Centrului Național de Referință pentru Gripă, demontează mitul că noul coroanvirus a fost creat în laborator, așa cum se vehiculează în unele medii.

16 dec. 2020, 08:47
Specialist român atrage atenţia: COVID a bătut toate recordurile. Nu e creat în laborator!

COVID a bătut toate recordurile. Prof. dr. Viorel Alexandrescu a vorbit şi despre vaccinele antiCOVID care s-au dezvoltat într-un timp record şi spune ca această rapiditate de creeare ţine de presiunea pe care a pus-o pandemia asupra omenirii.

COVID a bătut toate recordurile. Nu e creat în laborator! Anunţul făcut de specialistul Viorel Alexandru

”Spre deosebire de un vaccin cum este cel gripal care este cunoscut din 1944 şi dezvoltat mereu – cel împotriva SARS-CoV-2 este unul complet nou. Şi, ca la un vaccin nou să poată fi găsite anumite structuri specifice şi care induc imunitatea anticorpilor şi celulară, trebuie făcute o serie întreagă de studii. Adică se studiază virusul în amănunţime.

În mod normal, un vaccin care este complet nou, dar care nu este pentru o boală de urgenţă cum este pandemia, se face în patru etape care pot ţine un an, un an şi jumătate”, a declarat dr. Alexandrescu pentru adevărul.ro.

„Nu este un virus scăpat din laborator. Natura poate să creeze monştri!”

„Ruşii fac tot un vaccin viu, atenuat, după modelul AstraZeneca, dar fac cu două tipuri de adenovirusuri, nr. 5 şi nr. 26. Dar ruşii nu au trecut prin cele trei faze. Şi dacă îl lansează pe piaţă există riscuri, toată lumea a avertizat şi OMS dar şi marii specialişti din lume că trebuie să fie foarte atenţi. Faza a treia înseamnă practic o simulare pe o masă mare de oameni – 50.000 de oameni – şi acolo se poate multiplica numărul de reacţii adverse”

Prof.dr. Viorel Alexandrescu e de părere că noul Covid nu este – sub nicio formă – un virus „scăpat” din laborator. „Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimină pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreţie oculară, se transmite prin sânge laa donatori, pe cale fecalo-orală, prin spermă. Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monştri! Asta este părerea mea!”.

Citeşte şi: Strugurel Matei, primul român condamnat cu executare pentru că a fugit dintr-o unitate Covid 19