Specialiştii au concluzionat că doar unul din 10 oameni ar putea fi imunizat până anul viitor, dacă vaccinul anti-covid va fi lansat

Doar 12% din populația lumii va fi imunizată în primul an de după lansarea vaccinului din cauza lipsei unei capacități mari de producție și a faptului că fiecare om va avea nevoie de două doze de vaccin anti-covid, au anunțat experții, care spun că cea mai fericită variantă ar fi ca în 2021 să apară serul.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 05:21
Specialiştii au concluzionat că doar unul din 10 oameni ar putea fi imunizat până anul viitor, dacă vaccinul anti-covid va fi lansat

Specialiștii au dezvăluit că doar unul din 10 oameni din toată lumea va fi protejat de COVID după dezvoltarea unui vaccin, conform Skynews.

Se estimează că mai puțin de două miliarde de doze ar putea fi livrate în 2021, asta în condițiile în care un vaccin ar fi aprobat la începutul anului.

Având în vedere că șapte din cele vaccinuri aflate în ultima fază de testare necesită efectuarea a două doze pentru fiecare om, aproximativ 12% din populația globală va fi imunizată.

„Trebuie să fie clar că, în primă fază, nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem capacitatea de producție”, a declarat doctorul Cleo Kontovardi, profesor asociat la Imperial College London.

Situaţia nu ar fi soluţionată nici dacă s-ar dubla capacitatea de producţie în următoarele 12 luni. În acest ecenariu, doar jumătate din populaţia lumii, de 7,8 miliarde de oameni, va fi vaccinată.

Directorul executiv al Serum Institute of India (SII), Adar Poonawalla, a spus că e posibil să nu existe suficiente doze de vaccin nici până în 2024. “Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”.