Specialiştii avertizează. Coaja de pâine, pericol pentru sănătate

Publicat: Duminică, 13 Mai 2018 18:48 // Actualizat: Duminică, 13 Mai 2018 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Nici o persoană nu rezistă tentației de a mânca cu pofta coaja de pâine crocantă. Dar specialiștii fac un avertisment serios, afirmând că aceasta conține substanțe nocive pentru sănătate.

De ce este periculoasă coaja de pâine? Conține acrilamidă, o substanță care apare de altfel și la suprafața altor alimente procese termic, precum cartofii prăjiți, carne prăjită sau făcută pe grătar, orice aliment de patiserie și chiar cafeaua prăjită. Din nefericire, chiar dacă asigură alimentelor gustul deosebit, acrilamida afectează cel mai grav colonul.

De altfel, în urma numeroaselor studii realizate de-a lungul timpului, în anul 2015 specialiștii au inclus această substanță în topul celor cu potential cancerigen.

Pentru a preîntâmpina apariția acrilamidei, specialiștii din alimentație de la Comisia Europeană recomandă ca pâinea să fie coaptă la temperaturi mult mai reduse, astfel ca preparatul să aibă o coajă mai deschisă la culoare.

De asemenea, orice produs care va fi preparat acasă, fie că e vorba de pâine, carne la grătar sau prăjituri trebuie să nu se ardă, iar dacă acest lucru s-a întâmplă, e mult mai bine dacă acea parte va fi aruncată.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avertisment coaja de paine sănătate substante nocive
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H