Specialiştii avertizează: „Valul al doilea de Covid ar putea fi mai mortal decât primul”

Specialiştii care lucrează pentru guvernul Marii Britanii la gestionarea pandemiei de Covid 19 avertizează că al doilea val de infectări ar pute fi mai mortal decât primul, pentru că va dura mai mult.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 09:20
Specialiştii avertizează: „Valul al doilea de Covid ar putea fi mai mortal decât primul”

Specialiştii britanici subliniază că al doilea val va genera un „vârf mai mic, dar mai lung” al ratei deceselor cauzate de Covid-19, informează Evz. The Sun relatează că „al doilea val din această iarnă va fi mai rău decât ceea ce a experimentat Marea Britanie în primăvară”.

Sursa citată avertizează că în timp ce rata mortalității va atinge valori mai mici decât ceea ce a fost la începutul anului, decesele vor rămâne la același nivel săptămâni sau chiar luni întregi. Dacă analiza despre valul doi este corectă, asta ar putea însemna că rata deceselor provocate de Covid-19 ar putea rămâne constantă mai mult timp decât a fost în martie și aprilie.

O sursă a declarat pentru Telegraph: „De data aceasta va fi mai rău, cu mai multe decese. Aceasta este proiecția care a fost pusă în fața prim-ministrului Boris Johnson, iar el este acum supus unei mari presiuni pentru a bloca totul din nou.”

Analiza grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage) a determinat consilierii guvernamentali să-l împingă pe Boris Johnson să ia măsuri mai drastice pentru a controla virusul. The Sun a mai dezvăluit că cea mai recentă modelare guvernamentală supravegheată de omul de știință Sir Patrick Vallance arată că peste 25.000 britanici vor ajunge în spital până la sfârșitul lunii noiembrie infectaţi cu noul coronavirus chinezesc.

Şi asta se întâmplă în momentul în care luni, 27 octombrie 2020, Marea Britanie a înregistrat cea mai mare cifră zilnică de morți din cauza Covid-19 după mai bine de cinci luni (n.r. – 367 decese). Alte 22.885 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19 luni spre marţi, ceea ce confirmă că țara se luptă cu un al doilea vârf.

Cifra deceselor de ieri înseamnă, în medie, că 200 decese din cauza Covid-19 au fost raportate în fiecare zi în Marea Britanie în ultima săptămână. Dr. Yvonne Doyle, directorul medical al Sănătății Publice din Anglia, a declarat: „Continuăm să vedem tendința deceselor în creștere și este probabil ca aceasta să continue pentru ceva timp.”

„În fiecare zi vedem mai mulți oameni care testează pozitiv și internările în spital sunt în creștere. A fi suficient de grav bolnav din cauza infecției pentru a avea nevoie de internare în spital, poate duce, din păcate, la mai multe decese legate de Covid”, a spus specialista.

Miercurea trecută, Marea Britanie a înregistrat un număr-record de infecţii, 26.688. În Scoția, unde a fost dezvăluit un nou plan de blocare în cinci etape, au fost înregistrate 1.327 de cazuri noi și au murit încă 25 de persoane. Și în Țara Galilor, care este în a patra zi de blocaj național, 1.207 de persoane au avut rezultate pozitive luni spre marţi și alte șapte au murit răpuse de virus.

Citeşte şi: Guvernele europene au luat noi măsuri restrictive pentru a ţine sub control răspândirea rapidă a noului coronavirus


loading...