Specialiştii trag semnalul de alarmă. Cauza creşterii cazurilor de COVID în România: Se vede efectul litoralului românesc în care nu sunt aplicate şi respectate măsurile!

Specialiştii vorbesc deja de valul 4. Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, spune că noul val al pandemiei nu ar trebui să fie unul care să pună probleme din punctul de vedere al severităţi, în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor.

17 aug. 2021, 15:59
Specialiştii trag semnalul de alarmă. Cauza creşterii cazurilor de COVID în România: Se vede efectul litoralului românesc în care nu sunt aplicate şi respectate măsurile!

Specialiştii trag semnalul de alarmă. Acesta a adăugat că totul depinde de modalitatea în care populaţia respectă nişte măsuri de prevenţie.

Specialiştii trag semnalul de alarmă. Cauza creşterii cazurilor de COVID în România

Adriana Pistol a fost întrebată marţi, într-o conferinţă de presă, dacă ea crede că valul patru al pandemiei va fi mai rău ca până acum.

“E o întrebare foarte dificilă şi cred că implică foarte multe lucruri. În teorie, în măsura în care va creşte rata de vaccinare, în măsura în care avem deja 40-50% populaţie protejată fie prin vaccinare, fie prin boală, în toate zonele, nu ar trebui să fie un val care să pună din nou probleme din punct de vedere al severităţii, ceea ce implică spitalizare şi aşa mai departe.

Dar totul depinde de modalitatea în care şi noi respectăm nişte măsuri pentru că trebuie să vă spun deja se vede efectul litoralului românesc în care nu sunt aplicate şi respectate măsurile. Acolo este cu predilecţie populaţie nevaccinată. (…) Ar trebui să nu fie un val foarte, foarte serios, să fie cu un număr mai mic de cazuri, dar încurajând foarte mult vaccinarea”, a explicat Adriana Pistol.

Marşi s-au înregistrat peste 500 de cazuri noi de COVID-19, bilanţ care nu a mai fost consemnat din luna mai.

Grupul pentru Comunicare strategică a anunţat marţi 544 de noi infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. Dintre acestea, 109 sunt la Bucureşti. În spitale sunt internaţi peste 1.000 de pacienţi COVID-19, dintre care 126 sunt la ATI. De asemenea, şase persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit.

Până astăzi, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.053 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.050.342 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 544 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Cele mai multe cazuri s-au raportat în Bucureşti şi judeţele Contanţa, Ilfov şi Cluj.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 82 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeşte şi: Documentul de la Ministerul Sănătăţii care confirmă cel mai negru scenariu. Valul 4 e aici: DSP-urile trebuie să se pregătească de creșterea numărului de cazuri Covid