Spectacol în Raliul Braşovului. Întrecerea a fost câştigată de Francois Delcour VIDEO

Francezul Francois Delecour a câştigat Tess Rally, prima etapă din sezonul 2013 al Campionatului Naţional de raliuri (CNRD).

23 mart. 2013, 21:15
Spectacol în Raliul Braşovului. Întrecerea a fost câştigată de Francois Delcour VIDEO

Chiar înainte de parcurgerea PS10 Poiana la Vale (9,03km), Vali Porcişteanu se afla la conducerea raliului, preluând poziţia după ce în dimineaţa zilei a doua s-a impus pe PS5 Babarunca. Surprins de gheaţă în al doilea viraj de pe Poiana la Vale, Porcişteanu a ieşit în decor şi astfel a pierdut victoria. Totuşi, conform Agerpres, el a izbutit să puncteze pentru că, datorită spectatorilor, a repus maşina pe roţi şi a continuat proba.

În final, Porcişteanu a ocupat locul 6 la general, cu un ecart de 5min24sec în spatele lui Francois Delecour.

Podiumul general al raliului a fost ocupat în întregime de piloţi străini. Pe lângă francez au mai urcat pe podium David Botka (Ungaria), aflat la primul său raliu pe zăpadă, şi Gergo Szabo (Ungaria), care a parcurs ultimele două probe speciale fără treapta a treia a cutiei de viteze.

La finalul întrecerii, învingătorul, Francois Delcour, a declarat, citat de autorally.ro: „Mă bucur pentru această victorie, am fost foarte aproape de a ieşi în exact acelaşi viraj că şi Vali Porcisteanu, maşina a derapat puternic pe o zonă cu zăpadă. Nu am întâlnit condiţii atât de dificile decât poate în 1984 în Monte Carlo, pe când alergăm cu un Talbot Samba. După ce am văzut timpul lui Porcisteanu din prima probă a zilei, nu am crezut că mai e posibil să recuperăm. Am tras din greu, maşina a mers foarte bine, pneurile au funcţionat excelent în ultima buclă, am făcut o alegere bună şi mă bucur pentru această victorie„.