Spectacol militar în Coreea de Sud: 62 de ani de la războiul dintre cele două Corei VIDEO

Nave de luptă, fum şi simularea unei lupte navale. Aşa a marcat Coreea de Sud, 62 de ani de la războiul celor două Corei. Veteranii, sud-coreeni şi aliaţi americani, au luat parte la evenimente.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 12:40
Spectacol militar în Coreea de Sud: 62 de ani de la războiul dintre cele două Corei VIDEO

13 nave de luptă, 16 elicoptere, 6 avioane şi 45 de vehicule amfibie au luat parte la punerea în scenă a momentului care a înclinat balanţa războiului în favoarea Coreei de Sud. Peste 300 de veterani de război americani şi sud-coreeni au retrăit cu emoţie momentul debarcării din 13-15 septembrie 1950.

„Am organizat acest eveniment pentru a întări sentimentul de securitate în inimile oamenilor. În acelaşi timp aducem un omagiu şi prezentăm mulţumirile noastre veteranilor”, a declarat un veteran de război, Park Tae-Gyu.

În 1950, armatele comuniste ale Coreei de Nord au invadat teritoriul sud-coreean. Trupe armate ale Statelor Unite au luptat alături de armata sud-coreeană până în 1953, când cele două Corei au ajuns la un acord de încetare a focului, dar un tratat de pace nu a fost niciodată semnat.

În urma războiului din Coreea, peste 3 milioane de soldaţi şi civili au murit, iar aproape 5 milioane de oameni au devenit refugiaţi.