Spectacol muzical în Cosmos: A fost descoperită COMETA care CÂNTĂ

Misiunea spaţială Rosetta a detectat un semnal sonor misterios de la Cometa 67P. Oamenii se știință au plasat în premieră un robot pe cometă și au descoperit cu stupoare că acest corp ceresc cântă.

RomaniaTV.net
14 nov. 2014, 20:26

Cometa poate să emită sunete generate de fluctuaţii ale câmpului magnetic. Misiunea Rosetta a dispus de cinci instrumente în total care au măsurat plasma din jurul cometei – o masă gazoasă care a fost cercetată pentru a fi observate şi înţelese variaţiile de activitate ale corpului ceresc, scrie abc.net.au.

Specialiştii au urmărit în special cum jeturile de vapori şi praf interacţionează cu vântul solar şi dinamica structurii nucleului cometei. Astfel, ei au descoperit că acest corp ceresc a emis semnale în registrul de 40-50 de milihertzi, ceea ce înseamnă că asceasta „cântă”.

Citeşte şi Cometa secolului se apropie de noi: Care este traiectoria ei – HARTĂ INTERACTIVĂ

Această descoperire este unică în istoria cercetărilor spaţiale. Sunetul care se aude în clipul video este cel al cometei numită Ciuriumov-Gherasimenko, pe care a aterizat robotul Agenţiei Spaţiale Europene. Robotul va fi de folos la studierea nucleului cometei şi va aduna date care vor descifra misterele Universului.