SPECTACOL pe cerul României. SUPERLUNA şi Perseidele, fenomene RARE, dar şi PERICULOASE

În noaptea de duminică spre luni a fost spectacol pe cerul României. Superluna a făcut multe priviri să se îndrepte spre cer, mai ales că a fost vorba despre cea mai mare Lună Plină din acest an şi chiar din ultimele două decenii. Evenimentul a coincis cu cel al perseidelor, ploaia de stele.

11 aug. 2014, 06:34
SPECTACOL pe cerul României. SUPERLUNA şi Perseidele, fenomene RARE, dar şi PERICULOASE

Satelitul natural al Pământului s-a văzut cu aproape 15 la sută mai mare şi cu 30 la sută mai luminos decât în mod obişnuit. Mai mult, Luna s-a aflat şi mai aproape ca niciodată de Pământ.

Oamenii din întreaga lume s-au întrecut parcă în fotografii care mai de care mai spectaculoase, care au ajuns pe Internet. Superluna a fost fotografiată şi din spaţiu, iar imaginile sunt pur şi simplu incredibile.

În această vară se înregistrează o succesiune de trei astfel de fenomene la intervale de nici o lună. Prima Superlună a putut fi văzută la 12 iulie, iar o alta urmează să apară pe 9 septembrie. Totuşi, cea de azi-noapte a fost printre cele mai spectaculoase, fiindcă satelitul natural a ajuns la cel mai apropiat punct faţă de Pământ înainte să intre în faza de lună plină.

 

În plus, faptul că Superluna şi Perseidele s-au petrecut în acelaşi timp este de asemenea ceva inedit. Cele două fenomene nu se vor mai produce simultan până în 2034.

„Perseidele sunt un fenomen astral deosebit, care se produce cam de două ori într-un an. Va fi ploaie de meteoriti, ploaie de stele. Se spne ca ea, din punct de vedere astrologic, vine cu idei, solutii salvatoare la problemele pe care noi, intr-o masura mai mica sau mai mare, le avem”, a explicat astrologul Mariana Cojocaru, la România TV.

Pe un cer întunecat şi senin, pot fi văzuţi peste 100 de meteori pe oră. Fenomenul Perseidelor, specific lunii august, va atinge apogeul în noaptea de marţi spre miercuri.