Spectacolele Teatrului Nottara se vor desfăşura la Teatrul Elisabeta

Spectacolele Teatrului Nottara se vor desfășura cel mai probabil la Teatrul Elisabeta, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București, Alexandru Ichim.

08 ian. 2016, 17:18
Spectacolele Teatrului Nottara se vor desfăşura la Teatrul Elisabeta

În privința situației apărute cu locația de desfășurare a spectacolelor pentru Nottara: 99% — următoarele spectacole se vor desfășura în incinta Teatrului Elisabeta. Decizia finală va aparține managementului Teatrului Nottara, care trebuie să evalueze locația, să vadă dacă aceasta corespunde standardelor pentru a-și desfășura stagiunea viitoare„, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București, potrivit Agerpres.

El a menționat că PMB va aloca un buget special pentru plata chiriei. „Primăria Municipiului București va aloca un buget special pentru această activitate, pentru închirierea locației„, a afirmat purtătorul de cuvânt al PMB.

Ichim a amintit că sediul ArCuB din strada Batiștei oferit pentru spectacolele Nottara este, din păcate, necorespunzător.

Acel imobil se pare că este încadrat în clasa I de risc seismic. Direcția de Investiții a Municipiului București a cerut clarificări Ministerului Dezvoltării. Există într-adevăr un raport de expertiză, însă acela nu are și girul Ministerului Dezvoltării. Oricare ar fi rezultatul acestui demers, clădirea ArCuB de pe strada Batiștei nu mai reprezintă o soluție în momentul de față pentru Teatrul Nottara, stagiunea viitoare se va desfășura în proporție de 99% în incinta Teatrului Elisabeta„, a adăugat Ichim.

Primăria Capitalei a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanții Direcției Cultură a Municipiului București au purtat discuții cu conducerea Teatrului Elisabeta, instituție privată, în vederea închirierii acestei locații. „Decizia finală aparține managementului Nottara, care trebuie să evalueze dacă locația corespunde pentru desfășurarea spectacolelor”, relevă sursa citată.

Edilul general interimar Răzvan Sava a declarat, la rândul său, că Primăria Capitalei asigură tot sprijinul conducerii Nottara.

Primăria Capitalei a obținut acordul proprietarilor Teatrului Elisabeta pentru a închiria locația pe care o dețin. Managementul Nottara va decide dacă acest spațiu se pretează pentru desfășurarea spectacolelor și în cazul unei decizii favorabile conducerea Nottara va beneficia de întreg sprijinul primăriei pentru închirierea locației”, a afirmat Sava.