Speolog rănit în timp ce încerca să recupereze trupul turistului mort în Munţii Şureanu

Un speolog a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, duminică dupa-amiază, după ce s-a accidentat în timp ce încerca să recupereze cadavrul unui turist decedat în Munţii Şureanu.

RomaniaTV.net
29 apr. 2012, 20:42
Speolog rănit în timp ce încerca să recupereze trupul turistului mort în Munţii Şureanu

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, unul dintre salvatorii montani care participau la o operaţiune de recuperare a cadavrului unui turist decedat în Munţii Şureanu s-a accidentat, căzând pe un perete de stâncă.

„Mai mulţi salvatori montani au căutat duminică un turist din Arad dispărut în urmă cu o seară în Munţii Şureanu. După câteva ore de căutări salvatorii au descoperit cadavrul tânărului pe un perete de stâncă şi au încercat să îl recupereze. În timpul operaţinuii de recuperare o femeie speolog a suferit o accidentare. A căzut în corzi, iar o bucată din peretele de stâncă s-a desprins şi a lovit-o în cap şi în zona coloanei cervicale. A avut noroc că purta cască şi nu a fost rănită foarte grav. Am transportat-o până într-o zonă de unde a fost preluată de o ambulanţă care a dus-o la spital. Noi ne întoarcem în zona unde a avut loc accidentul pentru a recupera cadravul tânărului care este prins încă în peretele de stâncă”, a mai declarat Bodean.

Speologul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

„I se vor face radiografii şi daca va fi cazul o tomografie. Starea ei este stabilă şi nu pune probleme mari în acest moment”, a declarat directorul Spitalului de Urgenţă Petroşani, Alin Vasilescu.

Speologul participa, alături de mai multe echipe de salvamontişti şi jandarmi montani, la o acţiune de căutare a unui tânăr din municipiul Arad, care venise în Munţii Şureanu împreună cu doi prieteni. Aceştia au fost cei care au sesizat, sâmbătă, la 112, faptul că tânărul a dispărut. Jandarmii montani şi ceilalţi salvatori au pornit în căutarea tânărului duminică dimineaţă, iar acesta a fost găsit mort în zona Tecuri, pe un perete de stâncă pe care cel mai probabil a încercat sa-l escaladeze.