SPERANŢĂ la o viaţă normală după 16 ani de chin. Iată POVESTEA IMPRESIONANTĂ a unei tinere VIDEO

Publicat: Joi, 07 Iulie 2016 16:02 // Actualizat: Joi, 07 Iulie 2016 16:12 // Sursa: romaniatv.net

Speranţe la o viaţă normală pentru o fată care la 16 ani cântăreşte doar 35 de kilograme. Copila s-a născut cu o malformaţie gravă din cauza căreia nu se putea hrăni. Medicii din Iaşi au reuşit cu ajutorul tehnicii moderne să o ajute să poată mânca normal.

Până la 16 ani, viaţa Mariei a fost un lung şir de operaţii.

"La zece luni i-au făcut radiografie. Şi la 11 luni au operat-o la Cluj. După operaţie a făcut o stenoză esofagiană pe care au operat-o la un an şi patru luni şi la un an şi cinci luni au operat-o iar pentru că a avut o hemoragie. La un an şi nouă luni au operat-o şi la esofag", a spus mama fetei.

După nenumărate intervenţii, Maria a fost operată şi de celebrul medic Alexandru Pesamosca, care i-a construit un esofag nou, pentru că al ei avea spasme permanente şi orice mânca îi provoca dureri cumplite şi vârsături. În timp, însă, probleme au revenit. Acum a fost operată la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, potrivit stirileprotv.ro.

"Este un capitol de patologie cu care specialiştii gastroenterologi se întâlnesc rar, poate chiar foarte rar. Este o fată superbă, inteligentă, cu o stare fizică bună şi eu cred că important este să asigurăm calitatea vieţii şi inserţia ei şcolară şi profesională", a declarat prof. univ. dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie, Spitalul de Copii "Sf. Maria" Iaşi.

Medicii i-au montat fetei un dispozitiv care să îi lărgească porţiunea dintre stomac şi intestinul subţire şi să o ajute să aibă o digestie normală. Maria are acum un vis nou, vrea să devină bucătăreasă şi să facă multe prăjituri.

Citeşte şi Strigăt de ajutor pentru o fetiţă de numai 2 ani. Larisa suferă de o malformaţie care o împiedică să meargă

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 iul 16:16
...doar 35 de kilograme. Copila s-a născut cu o malformaţie gravă din cauza căreia nu se putea hrăni. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
07 iul 16:14
... Speranţe la o viaţă normală pentru o fată care la 16 ani cântăreşte doar 35 de...
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H