Speranţe spulberate pentru Simona Halep. Decizia luată la Londra. Este vorba de „doping natural”, antrenorul româncei rupe tăcerea

Simona Halep este suspendată de anul trecut pentru dopaj. Ea aşteaptă să fie audiată pentru a-şi prezenta apărarea.

23 iun. 2023, 09:48
Speranţe spulberate pentru Simona Halep. Decizia luată la Londra. Este vorba de „doping natural”, antrenorul româncei rupe tăcerea

Simona Halep așteaptă cu înfrigurare să apară în fața tribunalului internațional de la Londra, pentru a fi judecată în cazul de dopaj în care este implicată, dar nici măcar nu e sigură când va fi audiată.

Ea speră totuși să fie chemată în Anglia săptămâna viitoare și într-un scenariu ultra optimist să fie achitată ca să poată juca la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Din păcate pentru ea, acest lucru nu mai este posibil, deoarece englezii au anunțat lista finală a participantelor. Jucătoarele invitate pe tabloul principal de la Wimbledon în baza unor wild carduri sunt: Katie Boulter (Marea Britanie), Jodie Burrage (Marea Britanie), Harriet Dart (Marea Britanie), Katie Swan (Marea Britanie), Heather Watson (Marea Britanie), Venus Williams (SUA) și Elina Svitolina (Ucraina).

Simona Halep este campioana ediției din 2019, după 6-2, 6-2 în finala cu Serena Williams.

Ilie Năstase despre Halep: Se tergiversează cazul ei pentru că e româncă! Simona trebuie să stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat că Simona Halep trebuie să “stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi”, el precizând că este tergiversat cazul sportivei pentru că este româncă.

„Simona, nu ştiu, e complicată situaţia ei. Cum spunea şi domnul Ţiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungeşti, cu atât o să aştepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou. Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Aşa trebuia să se facă şi în acest caz, dar acum e prea târziu. Simona trebuie să stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi. Ştiu nişte jucătoare de tenis din alte ţări care au fost prinse şi nu s-a făcut absolut nimic. Simona n-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-şi vadă de antrenamente şi să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open. Simona o să-şi revină, a fost numărul 1, nu poţi să fii mereu numărul 1… dar ea are calităţi să fie din nou numărul 1”, a spus Ilie Năstase, într-un interviu pentru Digi Sport.

Simona Halep este suspendată de anul trecut pentru dopaj. Ea aşteaptă să fie audiată pentru a-şi prezenta apărarea.

 

Neregulile din pașaportul biologic al Simonei Halep, apărute după o excursie la munte!

A doua acuzație de dopaj cu care se confruntă Simona Halep i-a bulversat pe fani, iar un apropiat al sportivei a explicat cum ar fi putut apărea neregulile din pașaportul biologic.

Dezastru pentru Simona Halep după scandalul de dopaj. WTA a făcut anunţul oficial

Cazul de dopaj al Simonei Halep s-a complicat, ca urmare a noilor acuzații, iar fostul antrenor al româncei, Firicel Tomai, lansează un scenariu la care nu s-a gândit nimeni.

Neregulile din pașaportul biologic al Simonei Halep, apărute după o excursie la munte!? Scenariu bombă lansat de un apropiat al sportivei: „E doping natural dacă te duci la 2.000 de metri!” Neregulile din pașaportul biologic al Simonei Halep puteau fi cauzate fără ca jucătoarea de tenis să ia substanțe interzise, după o excursie la munte sau din cauza operației de rinoplastie: „După ce se va da un verdict, se vor spune toate valorile! În momentul ăsta se vorbește ușor peste valoarea medie, la modul general. Nu se spune cât și cum. Nu au fost creșteri mari ale acestor parametri. Dar poți merge la munte, să stai trei săptămâni la altitudine și hemoglobina se îmbogățește. Te duci la 2.000 de metri, e doping natural, ca să spun așa!

Aici trebuia să spună ei, de unde s-au depășit. A folosit aia, a folosit aia? E greu să spui probabil de ce a crescut. Ei văd doar că a crescut. Poate cineva a folosit un medicament, într-o lună au crescut acești parametri, alții s-au dus la munte. Și în urma unui doping specific poți să vezi la ce substanțe…

Se pare că aceste probleme au apărut după doping, cu pașaportul. În această perioadă. Că aici e o treabă interesantă. S-au făcut ceva probe de sânge iarăși, au observat ceva probleme. Dar ea a avut o operație la nas, anestezii. Putea să fie de acolo o mică problemă. E o chestie intersantă, dar adevărul se va afla cu siguranță”, a comentatat Firicel Tomai, la Canal33, a doua acuzație de dopaj lansată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) la adresa Simonei Halep.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu în luna octombrie 2022, ca urmare a testului anti-dopaing picat la US Open. Iar Firicel Tomai, tehnicianul care l-a antrenat mult timp și pe Victor Hănescu, a mai povestit cât de atentă era Simona cu medicamentația:

„Când stai lângă Simona ani de zile și când știi cât de atentă era cu tot ce mânca, tot ce folosea, avea și o sensibilitate gastrică. Ea multe lucruri nu putea să le mănânce. Mineralele nu putea să le consume în timpul meciului, că avea senzații de vomă. Eu am fost patru ani. Nu lua absolut nimic. O ajuta și fizicul, avea un fizic foarte puternic și nu avea nevoie să ia.

Când știi cât de atentă era și avea fobii de astea de medicamente, de susținătoare de efort. Și atunci te trezești în fața unui moment de genul acesta, când ai o acuzație foarte grea și nu știi cum s-a ajuns la această mare problemă”, a mai precizat antrenorul român.

Clasamentul WTA: Irina Begu se menţine pe locul 29 / Simona Halep a căzut pe poziţia 40

Irina Begu se menţine pe poziţia 29, cu 1342 puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Begu este jucătoarea din România cel mai bine clasată în ierarhia feminină. Următoarea româncă din clasament este Sorana Cîrstea, aflată pe locul 38, în coborâre şase locuri, cu 1158 puncte.

Simona Halep, suspendată pentru dopaj, a coborât patru locuri şi este pe 40, cu 1110 puncte. Ana Bogdan a coborât un loc şi este pe 61, cu 902 puncte. Poloneza Iga Swiatek continuă să fie prima în clasamentul WTA. Numărul 1 mondial din aprilie 2022, Swiatek, în vârstă de 22 de ani şi cu patru turnee de Grand Slam la activ, o devansează în continuare pe belarusa Arina Sabalenka, în timp ce Elena Rîbakina din Kazahstan este pe locul 3.