Ilie Năstase, plin de nervi în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă! / Asta trebuia să facă!”

Ilie Năstase a găsit explicația în cazul Simonei Halep, suspendată după ce a fost găsită dopată cu roxadustat. În opinia lui „Nasty", fostul lider mondial este victima unui abuz fără precedent. 

22 iun. 2023, 21:00
Ilie Năstase, plin de nervi în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă! / Asta trebuia să facă!”

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat că Simona Halep trebuie să „stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi”. Potrivit primului număr 1 ATP, cazul este tergiversat tocmai pentru că Halep e din România.

Dacă ar fi fost în locul Simonei, Năstase ar fi procedat cu totul altfel: s-ar fi „dus peste ei”.

„Simona, nu ştiu, e complicată situaţia ei. Cum spunea şi domnul Ţiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungeşti, cu atât o să aştepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou. Se tergiversează pentru că e româncă!

Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Aşa trebuia să se facă şi în acest caz, dar acum e prea târziu. Simona trebuie să stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi. Ştiu nişte jucătoare de tenis din alte ţări care au fost prinse şi nu s-a făcut absolut nimic.

Simona n-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-şi vadă de antrenamente şi să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open. Simona o să-şi revină, a fost numărul 1, nu poţi să fii mereu numărul 1… Dar ea are calităţi să fie din nou numărul 1″, a declarat Ilie Năstase, într-un interviu pentru Digi Sport.

Simona Halep este suspendată de anul trecut pentru dopaj. Fostul lider mondial din tenisul feminin încă aşteaptă să fie audiat pentru a-şi prezenta apărarea.

Verdictul lui Ilie Năstase în cazul Simonei Halep

„Nasty” a comentat și luna trecută cazul Simonei Halep. În opinia lui Năstase, jucătoarea din Constanța nu se va retrage prea curând.

„Nu ştiu cât va mai dura. Nu ştie nici Simona, nu ştie nimeni deocamdată. Au amânat procesul de nu ştiu câte ori. Iar dacă s-a amânat înseamnă că nu e prea bine, e în neregulă. Pentru că ea sigur nu joacă la Roland Garros. Şi probabil nu o să poată să joace nici la Wimbledon. Simona sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme. Acum ştiu că se antrenează în fiecare zi la Stejarii”,  a comentat Năstase.