Speri să te angajezi chiar înainte de sărbători? Vezi ce caută angajatorii

Românii fără un loc de muncă ar putea avea şansa să îşi găsească unul chiar înainte de sărbători. Peste 6.000 de posturi sunt disponibile până la jumătatea lunii decembrie, numărul acestora fiind în creştere faţă de săptămâna trecută.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 07:23
Speri să te angajezi chiar înainte de sărbători? Vezi ce caută angajatorii

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în industria textilă şi sectorul comercial. Cele mai puţine joburi sunt pentru persoanele cu studii superioare.

La nivel naţional, sunt disponibile aproximativ 850 de locuri de confecţioner şi câte 350 pentru operator confecţioner şi muncitor necalificat în industria confecţiilor.

Sunt destul de căutaţi şi agenţi de securitate – 200 klocuri de muncă libere, dar şi vânzători, lucrători comerciali şi agenţi de vânzări.

Pentru persoanele cu studii superioare, oferta angajatorilor este mult redusă. Sunt disponibile doar 445 de joburi, cele mai multe pentru ingineri subingineri şi programatori. Există şi 11 locuri vacante pentru contabil şef, şi câte 9 locuri pentru inspector de asigurări şi consilier juridic.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Cluj, iar la polul celor mai puţine sunt judeţele Caraş Severin, Mehedinţi şi Ialomiţa.