Speriaţi de decesele din pandemie, bogaţii trăiesc clipa şi se protejează în maşini scumpe. Şeful Rolls Roys spune că rata mare a morţilor cauzate de Covid a dus la creşterea vânzărilor

CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Müller-Otvös, a declarat că decesele cauzate de coronavirus au determinat vânzări record în 2021, pentru acest brand de mașini de lux.

12 ian. 2022, 08:59

„Mulți oameni au văzut persoane din comunitatea lor murind din cauza Covid, iar asta i-a făcut să realizeze că viața poate fi scurtă și că e bine să trăiești clipa, decât să-ţi amâni plăcerile pentru mai târziu”, a spus şeful Rolls-Royce, pentru Financial Times . „Asta a dus, de asemenea, la vânzările masive ale mărcii noastre”, a adăugat el.

Anul trecut, Rolls-Royce a vândut un număr record de 5.586 de mașini. Vânzările au fost susținute de noul model Ghost al companiei, precum și de SUV-ul Cullinan. Ambele modele au prețuri de pornire de peste 300.000 de dolari.

Aproximativ 5,5 milioane de oameni au  murit din cauza coronavirusului de la începutul pandemiei, iar în 2021 decesele și infecțiile cauzate de COVID-19 s-au triplat față de anul precedent.

Citeşte şi Cum arată cea mai scumpă maşină din lume. Modelul Rolls-Royce care costă aproape cât toată averea lui Hagi

Mai mulți producători de automobile au beneficiat anul trecut de interesul crescut pentru modelele de lux, scrie Bussines Insider. În ciuda deficitului global de cipuri pentru computere, vânzările de mașini de lux au atins un record absolut în primul trimestru al anului 2021, când producători de automobile precum Mercedes Benz și BMW au vândut peste jumătate de milion de vehicule.

Mașinile de lux nu au fost singurele produse care au înregistrat o creștere a vânzărilor în timpul pandemiei. Luna trecută, Bain and Company și asociația comercială italiană Fondazione Altagamma au publicat raportul anual pentru piața globală de lux și au relevat că vânzările de bunuri de lux personale au depășit recordurile de dinainte de pandemie. „Criza marchează un punct de cotitură în preferinţele pentru produsele de lux, așa cum le știam noi”, se arată în raport. Astfel, vânzările de articole de lux precum mașini, bunuri personale, vinuri fine și mobilier de ultimă generație au depășit în 2021 nivelurile din 2019.

Citeşte şi Ce maşini conduc cei mai apreciaţi manelişti din România. Noua generaţie vine puternic din spate: Tzancă Uraganu şi Rafaelo, la concurenţă cu Adi Minune şi Florin Salam

În timpul pandemiei, miliardarii lumii au adăugat averilor lor 5,5 trilioane de dolari, o creștere cu 68% față de nivelul din 2019, potrivit datelor publicate de Forbes. Pe măsură bogații lumii şi-au crescut conturile, vânzările de superyacht-uri și de case de lux au crescut. În octombrie, The Los Angeles Times a scris că producătorii de iahturi şi-au epuizat stocul, ca urmare a interesului cumpărătorilor, vânzările de ambarcaţiuni în SUA atingând un maxim al ultimilor 13 ani .