SPIOANA lui HITLER în România era verişoara lui Himmler. Află ce misiune avea

Într-o perioadă în care teoria conspirației aprinde din ce în ce mai mult imaginația oamenilor, poveștile cu spioni sunt la mare modă.

20 iun. 2017, 11:56
SPIOANA lui HITLER în România era verişoara lui Himmler. Află ce misiune avea

Astăzi, vă aducem în atenție una cât se poate de reală, care a afecat înalta societate bucureșteană în timpul celui de-al doilea război mondial.

Edit von Coler provenea dintr-o veche familie prusacă, fiind fiica renumitului sculptor Fritz Heinemann.

După despărțirea părinților săi, pe când Edit avea 12 ani, ea s-a apropiat de verișoara sa, Margarete (Marga), soția lui Heinrich Himmler. La 22 de ani, Edit s-a măritat cu ofițerul Ulrich von Coler, dobândind titlul de noblețe.

La scurt timp după nuntă, ea a născut o fată, Jutta, iar la vârsta de 27 de ani a obținut titlul de doctor în agronomie și științele naturii.În anul 1930, Edit von Coler a intrat în Partidul Național-Socialist, iar în 1935 a ajuns să ocupe, la recomandarea lui Himmler, postul de şef al biroului de presă străină din Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din Germania.

Edit s-a remarcat prin ușurința cu care învăța limbile străine și farmecul său personal, deși nu avea o frumusețe, așa că Himmler a decis s-o folosească pe plan extern, în spionaj și ca agent de influență. Edit a învățat limba română și a ajuns pentru prima dată în România în mai 1938.

Ea a avut misiunea de a….

Citește mai departe AICI.