SPIONAJ sau PARANORMAL: Un post de radio transmite de zeci de ani mesaje codificate indescifrabile VIDEO

Un post de radio misterios transmite incontinuu, de peste 40 de ani, semnale ciudate, ca un bâzâit şi, din când în când, coduri de nedezlegat rostite de o voce. Respectivul post de radio se află în Rusia.

06 ian. 2015, 21:15

Misteriosul post de radio care funcţionează din anii ’70, pe unde scurte, este, deocamdată, de origine necunoscută, scrie Daily Mail. A fost poreclit „The Buzzer”, din cauza zgomotelor ca un bâzâit pe care le produce fără întrerupere, cu excepţia unor intervale de timp când se aude vocea unui bărbat care pronunţă nişte cifre şi nişte cuvinte de neînţeles, ce par a fi un mesaj codificat, dar pe care nimeni nu a reuşit să îl descifreze, mai scrie tabloidul britanic. 

Misterul din jurul postului de radio lasă loc speculaţiilor. Teoriile predominante sugerează faptul că pciudatul post de radio a cărui provenienţă nu se cunoaşte are fi o staţie folosită de armata rusă, în secret. Alte teorii vorbesc despre o posibilă măsură de contraatac în cazul unui război nuclear. Nu în ultimul rând, potrivit unei alte teorii, postul de radio ar servi ca armatei ruse pentru cercetări ştiinţifice secrete.

După ce bâzâitul se opreşte brusc, din când în când, se aude o voce de bărbat, cu accent rusesc, care spune „U-V-B-7-6” şi, de curând, un „cod” nou, MDZHB, continuând să înşire apoi o serie de cuvinte şi cifre codificate.  După toate acestea, postul îşi reia bâzâitul.

„The Buzzer” emite pe unde scurte, iar frecvenţa sunetului este de 4625 kHz. Postul emite câte 25 de bâzâituri pe minut, cu o pauză de o secundă între acestea.

Ani de-a rândul s-a crezut că postul de radio ar fi originar din Povarovo, în apropiere de Moscova, dar în septembrie 2010, locaţia acestuia s-ar fi schimbat, în prezent crezându-se că s-ar afla undeva, în vestul Rusiei, mai scrie tabloidul britanic. Înainte, mesajele verbale erau transmise la intervale de câteva luni sau chiar ani, dar din 2010 ele pot fi auzite mai des, la câteva săptămâni.

Un student rus, Egor Esveev, a avut curiozitatea să „meargă pe urmele” misteriosului post de radio, în speranţa că îl va descoperi. Dar când a ajuns la locul fostului sediu al ciudatului post de radio, a găsit doar clădiri abandonate, deteriorate, cabluri rupte şi mai multe documente distruse şi aruncate la gunoi. Toate acestea l-au făcut să creadă că în acel loc fusese, cel mai probabil, o bază militară.

Subiectul suscită interesul multor oameni pasionaţi de astfel de mistere, iar forumurile sunt vehiculul cel mai potrivit pentru astfel de informaţii.