Spital devastat în timpul exploziei din Beirut. Noi imagini cutremurătoare VIDEO

Apar noi imagini cutremurătoare cu ravagiile făcute de explozia care a devastat capitala Libanului. 

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 11:40
Spital devastat în timpul exploziei din Beirut. Noi imagini cutremurătoare VIDEO

De această dată momentul exploziei este surprins de camerele de supraveghere dintr-un spital.

 

Mai mult de jumătate dintre spitalele din Beirut, între care trei cele mai importante, nu mai funcţionează, a indicat miercuri Richard Brennan, director regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la opt zile de la exploziile devastatoare din capitala libaneză.

După o evaluare a 55 de clinici şi centre sanitare din Beirut, „ştim că puţin peste 50% dintre aceste instituţii sunt scoase din uz”, a declarat Brennan într-o conferinţă de presă la Cairo.

El a adăugat că trei spitale principale sunt nefuncţionale şi alte trei nu funcţionează la capacitate maximă.

Două explozii puternice au zguduit marţi, 4 august, capitala libaneză Beirut. În urma acestei catastrofe, Beirutul este o ruină. Bilanţul provizoriu arată că 171 de persoane au murit, peste 6.000 au fost rănite în urma exploziei a 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitat în portul din Beirut fără măsuri de siguranţă. Premierul Hassan Diab şi cabinetul său au demisionat. Serviciile de securitate avertizaseră autorităţile încă din luna iulie cu privire la pericolul stocului de material explozibil. Starea de urgenţă a fost decretată iar de mai multe zile libanezii protestează şi cer demisia preşedintelui Michel Aoun.