Spital închiriat unui medic cu un leu metrul pătrat pe lună

Fostul spital din Tutova, închis de Guvern în primăvara acestui an alături de alte 66 de unităţi spitaliceşti din ţară, a fost închiriat de către autorităţile locale vasluiene cu un leu pe lună metrul pătrat unui medic din comună care vrea să deschidă un centru medical multifuncţional.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 17:41
Spital închiriat unui medic cu un leu metrul pătrat pe lună

Unul din cele două pavilioane ale fostului spital din Tutova, închis la 31 martie 2011 din cauza nerentabilităţii, se va transforma într-un centru medical multifuncţional, după ce un medic de familie din comună a reuşit să obţină acordul Consiliului Local pentru închirierea spaţiului de 500 de metri pătraţi pentru suma modică de 500 lei pe lună, potrivit Mediafax.

Autorităţile locale din Tutova susţin că această chirie de un leu metrul pătrat pe lună este una simbolică în ideea de a da posibilitatea medicului care a închiriat spaţiul să ofere servicii medicale populaţiei din comună la preţuri mai mici.

„Odată cu închiderea spitalului, cel mai important pentru noi a fost să punem ceva în loc astfel încât o clădire de patrimoniu de 105 ani, cu toate dotările unei unităţi spitaliceşti, să nu ajungă o paragină. Într-adevăr, chiria este una foarte mică, simbolică, dar odată cu deschiderea acelui centru medical multifuncţional vom veni şi în sprijinul populaţiei din comunitate. Oamenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă zeci de kilometri până la Bârlad pentru a-şi face analize medicale sau pentru a se trata în ambulatoriu”, a declarat, marţi, primarul comunei Tutova, Ion Corciovă.

Cel de-al doilea pavilion al fostului spitalul din Tutova a fost transformat de autorităţi, încă din vara acestui an, în azil pentru bătrâni.

În prezent, de serviciile acestui centru beneficiază un număr de 45 de persoane de vârsta a treia pentru care statul plăteşte lunar câte 1.400 lei de persoană. În plus, fiecare bătrân trebuie să achite în fiecare lună o diferenţă de 700 de lei, necesară acoperirii unei părţi din cheltuielile cu întreţinerea.

Spitalul de bolnavi cronici din Tutova este una dintre unităţile spitaliceşti din ţară care au fost închise de la 1 aprilie în vederea transformării în cămine pentru bătrâni.