Spitalele din România, printre cele mai PERICULOASE din Europa. Vezi raportul Comisiei Europene

Publicat: Luni, 19 Noiembrie 2012 23:31 // Actualizat: Marţi, 20 Noiembrie 2012 14:05 // Sursa: RTV.net

Ajungi la spital suferind şi rişti să ieşi mai bolnav. Unităţile din ţara noastră sunt printre cele mai periculoase din Uniunea Europeană, arată un raport al Comisiei de la Bruxelles. Românii sunt cei mai defavorizaţi în ceea ce priveşte siguranţa lor ca pacienţi.

Foto: România TV

Uniunea Europeană a cerut României şi altor state membre să implementeze mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor în spitale. Însă statul român nu a făcut mai nimic. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, România nu a făcut niciun progres în acest sens în ultimii trei ani şi nici nu a prezentat o stategie naţională.

Aşa se face că, în ultimii ani, numărul îmbolnăvirilor în spitale a crescut îngrijorător.

"Numărul de sesizări pe infecţii nozocomiale a crescut. A crescut şi la patologii unde nu s-a intervenit chirurgical. Cele mai multe le avem de la pacienţii care au fost pe perioadă lungă în spital. Au contactat diferite infecţii. A crescut numărul sesizărilor paciebţilor cu intervenţie chirurgicală ortopedică", spune Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor din România.

Avem printre cele mai nesigure spitale din Europa, susţine raportul Comisiei Europene. "Este o vină de sistem. Este o vină de voinţă. Cei mai mulţi miniştri au fost la Sănătate, nu a existat o continuitate, nu a existat un interes. Pacientul a fost, până la urmă, cel mai neglijat din toate componentele sistemului de sănătate", explică Eduard Armeanu.

În plus, datele raportului indică şi faptul că, de foarte multe ori, românii nu-şi permit tratamente medicale din cauza costurilor foarte ridicate.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 21:52
Votează email 0 email
...chirurgicală ortopedică”, spune Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor din România. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
20 nov 09:40
Votează email 0 email
...chirurgicală ortopedică”, spune Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor din România. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
20 nov 00:30
...raport al Comisiei de la Bruxelles. Românii sunt cei mai defavorizaţi în ceea ce priveşte siguranţa lor ca pacienţi. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H