Spitalele din România încep să se aglomereze! Virgil Musta: ”Cu greu mai facem față cazurilor severe”

Virgil Musta a vorbit despre al treilea val al pandemiei COVID din România. Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara susține că spitalele încep să se aglomereze cu pacienți infectați cu coronavirus.

01 mart. 2021, 22:38
Spitalele din România încep să se aglomereze! Virgil Musta: ”Cu greu mai facem față cazurilor severe”

Spitalele din România încep să se aglomereze! Virgil Musta avertizează cu privire la faptul că în spital deja ajung mai mulți infectați cu COVID-19, iar în perioada următoare situația va deveni critică. Medicul susține că de două săptămâni se simte o creștere a numărului de cazuri, dar și o presiune pe sistemul dde sănătate, medicii făcând cu greu față cazurilor severe care necesită internare.

Citește și: Directorul OMS atrage atenţia: Numărul infectărilor cu COVID începe să crească la nivel global!

„Avem experiența anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară și să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut și la noi și apoi au crescut. Același lucru se întâmplă și acum. Europa se confruntă cu un număr mare de cazuri. Foarte probabil că și noi urmăm calea Europei, din păcate, și în curând ne vom confruntă cu un număr și mai mare de cazuri. În Timișoara și în Timiș, din păcate, noi deja de două săptămâni simțim această creștere a numărului de cazuri și presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare…Experiență anului trecut ne-a arătat că în momentul în care nu respectăm regulile ne vom confruntă cu o pandemiei. Am avut un prim val care a fost foarte bine ținut sub control, datorită regulilor stricte, Apoi a venit o relaxare. De fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecției”, a declarat medicul.

Spitalele din România încep să se aglomereze! Virgil Musta susține că un nou val de restricții impuse de autorități ar putea ajuta ca România să treacă mai ușor pentru un nou val de infectări.

„Trebuie să comunicăm că toată lumea să înțeleagă riscurile la care suntem supuși. Cei care fac politicile de Sănătate Publică trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru că pandemia să fie ținută sub control. Poate că pe de-o parte trebuie întețite ușor constrângerile, trebuie comunicat pentru că lumea să înțeleagă că nu e de joacă”, a mai spus medicul.

Citește și: Cât rezistă de fapt coronavirusul pe haine. Un specialist român atrage atenţia