Cât rezistă de fapt coronavirusul pe haine. Un specialist român atrage atenţia

Specialiştii în domeniul sănătăţii au anunţat că valul trei se apropie cu repeziciune în ţara noastră. De această dată, cei vizaţi ar fi în specialii tinerii. Astfel, românii trebuie să respecte cu grijă regulile de distanţare socială.

01 mart. 2021, 17:18
Cât rezistă de fapt coronavirusul pe haine. Un specialist român atrage atenţia

Cât rezistă de fapt coronavirusul pe haine. Potrivit rezultatelor unor teste realizate pe mai multe tipuri de ţesături, specialiştii spun că virusul rezistă cel mai mult pe poliester, 72 de ore. În timp ce pe bumbac rezistă doar 24. de ore. Vestea bună este că virusul este distrus prin spălare, chiar şi fără detergent, la o temperatură de 67 de grade.

Cât rezistă de fapt coronavirusul pe haine. Un specialist român atrage atenţia

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a declarat pentru Digi24 că în valul al treilea al pandemiei de coronovirus, cei care vor fi afectați mai mult vor fi tinerii. Tocmai de aceea, măsurile de prevenție trebuie să fie mai riguroase.

”Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată. (…)

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat Radu Țincu, la Digi 24.

Pe de altă parte, medicul Beatrice Mahler, managerul institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, a semnalat faptul că situația s-a înrăutățit în ultimele zile, în sensul în care a crescut numărul tinerilor spitalizați cu forme grave ale COVID-19.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat Beatrice Mahler.

Citeşte şi: SUA testează şi ar putea aproba de urgenţă vaccinul anti-Covid Johnson&Johnson, din care se face o singură doză