Spitalele „Marie Curie” şi „Nicolae Robănescu” din Capitală, fără apă caldă şi căldură. Autorităţile îşi pasează resposabilitatea

Spitalele "Marie Curie" şi "Nicolae Robănescu" din Capitală au rămas de două zile fără apă caldă şi căldură. Reprezentantii RADET susţin că au informat, înca din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie cu privire la lucrările lucrarile ce vor fi efectuate, respectiv oprirea agentului termic, astfel incat acesta să poată lua măsurile necesare, conform obligațiilor legale ce îi revin. Întâmplarea vine după ce săptămâna trecută, cele două spitale nu au avut căldură și apă caldă timp de trei zile din cauza unei avarii la Magistrarala CET Progresul.

RomaniaTV.net
19 nov. 2019, 11:02
Spitalele „Marie Curie” şi „Nicolae Robănescu” din Capitală, fără apă caldă şi căldură. Autorităţile îşi pasează resposabilitatea

După oprirea furnizării agentului termic în cele două unităţi spitaliceşti, Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni seara, Primăriei Capitalei rezolvarea de urgenţă a problemelor care au dus la lipsa apei calde şi a căldurii la Spitalul „Marie Curie” şi la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie „Dr. Nicolae Robănescu”.

În replică, Primăria Capitalei susţine că RADET a informat încă din data de 15 noiembrie conducerea Spitalului „Marie Curie” despre lucrările ce vor fi efectuate şi precizează că orice unitate spitalicească are obligaţia de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă şi căldură.

Reprezentanţii RADET au precizat, de asemenea, că întreruperea furnizării agentului termic vine ca urmare a unor lucrări de refacere a Magistralei CET Progresul, ce alimentează jumătate din Sectorul 4.

„In zona Progresul din sectorul 4 RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimentează jumătate din sectorul 4 și care are o vechime de 34 de ani. După oprirea furnizării agentului termic de săptămână trecută, au fost efectuate verificări suplimentare ale Magistralei si s-a constatat ca sunt și alte tronsoane afectate.
Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică, s-a luat decizia de către RADET de a întrerupe furnizarea de energie termică, începând de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.

In ceea ce priveste situatia unitatilor medicale din zona mentionata, subliniem faptul ca orice unitate spitalicească are obligația de a asigura câte o sursa suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă și căldură, conform Normativului NP -015-1997 privind proiectarea și verificarea construcțiilor spitalicești și a instalațiilor aferente acestora: „In vederea asigurării continuității în livrarea de energie termică se vor lua măsurile corespunzătoare, astfel încât să
existe însă o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic””, precizează conducerea RADET.