Spitalele „Matei Balş” şi „Victor Babeş”, fără locuri libere la Terapie Intensivă pentru COVID-19

Situaţia în România se înrăutăţeşte de la o zi la alta în urma înmulţirii cazurilor de COVID-19. La Bucureşti, Institutul "Matei Balş" şi Spitalul "Victor Babeş", principalele unităţi medicale care tratează pacienţi cu COVID-19, nu mai au locuri libere la Terapie Intensivă. Situaţie îngrijorătoare este şi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 12:53
Spitalele „Matei Balş” şi „Victor Babeş”, fără locuri libere la Terapie Intensivă pentru COVID-19

Încă 450 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România după efectuarea a 12.524 de teste, potrivit raportărilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Alţi 20 de pacienţi au murit, iar la ATI numărul pacienţilor a ajuns la 237.

Din cele 450 de noi cazuri raportate, 45 sunt numai la Bucureşti. În total, pe teritoriul României, la ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

„În acest moment toate cele 20 de paturi de la terapie intensivă sunt ocupate. Avem un potențial de extindere la 60 de paturi de ATI, dar nu avem personal”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Prof. Matei Balș”, pentru www.RoHealthReview.ro.

Aceeaşi situaţie şi la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.

„Toate paturile din terapie intensivă din spitalul nostru sunt ocupate în acest moment. Sunt ocupate de câteva săptămâni bune. Avem 9 paturi în secția de terapie intensivă, așa sunt dotate toate spitalele de boli infecțioase din țară. (…) Toți acești 9 pacienți din terapie intensivă au o stare critică. (…) Din peste 2.500 de persoane internate în spital în decursul celor 3-4 luni de zile, toate cu COVID, în terapie au ajuns 10% dintre ele, poate chiar mai puțin. (…) Ventilatoarele sunt egale cu numărul de paturi și sunt toate funcționale”, a declarat dr. Emilian Imbri, manager Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” pentru www.RoHealthReview.ro.

Şi la Institutul Marius Nasta secţia de Terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 este plină.

Locuri la terapie intensivă mai sunt la Spitalul Clinic Colentina și spitalul militar ROL 2. La Spitalul Clinic Colentina sunt 13 paturi de terapie intensivă ocupate dintr-un total de 36, în timp ce la Spitalul ROL 2 sunt ocupate 10 din cele 24 de paturi de terapie intensivă.