Modificare uriaşă: Spitalele private vor asigura servicii medicale de urgenţă decontate integral de stat

Spitalele private vor asigura în premieră servicii medicale de urgență decontate integral de stat, prevede Ordonanța de Urgență care modifică Legea nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății, adoptată aseară în ședința de Guvern.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 07:48
Modificare uriaşă: Spitalele private vor asigura servicii medicale de urgenţă decontate integral de stat
Lista spitalelor private care vor putea asigura servicii medicale de urgență decontate de stat urmează să fie stabilită prin Ordin de ministru. Spitalele private nu pot încasa niciun fel de sume suplimentare (coplată) de la pacienți, se arată în textul Ordonanței de Urgență, document obținut de HotNews.ro.

Textul Ordonanței de Urgență prevede explicit că spitalele private care vor asigura servicii medicale de urgență au obligația de a nu încasa niciun fel de sume suplimentare de la pacienți (coplată) „față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare”.

Citeşte şi: Guvernul „Orban-OUG”: 25 de ordonanţe de urgenţă într-o singură şedinţă. Marcel Ciolacu: „Este un record mondial”

Potrivit actului normativ adoptat aseară, „cheltuielile pentru îngrijirea pacienților aflați în stare critică sau cu acuze ce ridică suspiciunea unei afecțiuni grave acute care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de către spitalele private cu casele de asigurări de sănătate, vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății. Sumele aferente decontului per caz nu pot depăși sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgență.”

Citeşte şi: OUG pentru privatizarea sănătăţii. Victor Costache ar fi refuzat să semneze, dar OUG a fost adoptată UPDATE