Spitalul ”cimitir” din România. Medicii se plâng că le mor pacienții pe capete din cauza lipsei de medicamente esențiale

Spitalul Huși, județul Vaslui, a ajuns într-o situație disperată, în care oamenii mor din cauză că nici măcar antibioticele nu se mai găsesc în instituție. Medicii se plâng unii altora de faptul că le mor pacienții în brațe, iar decidenții nu fac nimic.

10 mai 2023, 10:25
Spitalul ”cimitir” din România. Medicii se plâng că le mor pacienții pe capete din cauza lipsei de medicamente esențiale

Pacienții mor cu zile la spitalul din Huși, județul Vaslui, din cauză că medicamente esențiale, cum ar fi antibioticele, nu se mai găsesc în instituție. Medicii se plâng unii altora că le mor pacienții în brațe, scrie Vremea Nouă.

Un medic le-a transmis celorlalți colegi din spital, pe un grup în care își împărtășesc unii altora problemele, un mesaj revoltător. Medicul a povestit cum au murit chiar în aceste zile două persoane, una de 66 ani și alta de 53 ani, din cauză că au lipsit medicamentele salvatoare.

Citește și: Nelu Tătaru a uitat de „cocoaşele” pandemiei: „A ajuns la stadiul de boală sezonieră. Sper că am învăţat multe”

Alți pacienți cu probleme grave sunt și ei în situații critice, iar medicii din Spitalul Huși, complet depășiți de situație, au ajuns să le spună în față că „ați venit în perioada fără antibiotice”. Medicul care a dezvăluit aceste lucruri în fața colegilor, subliniind că nu înțelege de ce unii oameni incompetenți stau „răstigniți” pe scaune pe care nu le merită, și-a explicat decizia: „Dacă aș trece sub tăcere ar însemna să fiu complice și nu vreau!! Sunt, prin natura meseriei mele, salvator, dar se pare că sunt salvator cu mâinile goale”, a scris medicul pe grupul în care sunt activi mai mulți medici ai Spitalului Huși.

Citește și: Obiceiul zilnic care vă distruge oasele. Avertisment teribil al specialiştilor: efectele sunt ireversibile!

„În ATI este și o doamnă extraordinară, al cărei fiu este medic în Germania, tot cu o radiografie groaznică, despre care medicul curant îi zicea “ doamna, din păcate, a venit în perioada fără antibiotice” și i-am pus Ampicilina și Cipro .. Are saturație 84% …. Dacă aș trece sub tăcere, ar însemna să fiu complice și nu vreau!! Sunt, prin natura meseriei mele, salvator, dar se pare ca sunt salvator cu mâinile goale. P.S.: în CPU a venit o persoană de 53 de ani, în comă, intoxicație polimedicamentoasă memotal b-uri, etc. S-au căutat prin tot spitalul.. Dr. Sandu are o lehuză cu vărsături incoercibile de 4 zile, ultimul Osetron de 4 mg s-a luat din cpu și nici Metoclopramid nu mai este!!! Si multe altele… Vasluiul nu ne primește cazurile, așa că trebuie să avem cu ce le rezolva aici!!”, a mai atras atenția medicul din Spitalul Huși.