Spitalul Clinic "Marie Curie": Încă un copil cu sindrom hemolitic uremic va fi externat vineri

Publicat: Vineri, 04 Martie 2016 12:25 // Actualizat: Vineri, 04 Martie 2016 12:27 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" au declarat că în prezent mai sunt internați patru copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU), însă unul dintre ei va fi externat în cursul zilei de vineri, starea sa fiind bună.

"Astăzi, 4 martie 2016, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" mai sunt internați 4 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Unul dintre ei va fi externat în cursul zilei de astăzi (vineri n.r.), starea sa fiind bună. Toți cei 4 copii sunt internați acum în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar 2 dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staționară", se arată într-un comunicat al instituţiei medicale.

Copilul care a fost externat zilele trecute și care nu mai prezintă sindrom hemolitic uremic, rechemat în unitatea sanitară, se află sub observație medicală după ce a prezentat un episod febril. Starea de sănătate a copilului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU.

In perioada urmātoare, sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentului (ANSVSA), echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.

"De asemenea, Ministerul Sănătății reamintește că a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară pe care l-a transmis Ministerului Educației pentru a fi diseminat în unitățile școlare", este menţionat în comunicat.

Citeşte şi Scandalul bebeluşilor bolnavi. Un copil externat a fost rechemat în spital şi se află sub observaţie medicală

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 mar 12:42
...(SHU), însă unul dintre ei va fi externat în cursul zilei de vineri, starea sa Citește mai departe… Citeste mai departe: Spitalul Clinic “Marie Curie”: Încă un copil cu sindrom hemolitic uremic va fi externat vineri ...
04 mar 12:40
... Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” au...
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H