Spitalul Colentina ar putea redeveni spital COVID: „Nu discriminăm pacienţii. Susţinem organizarea de unităţi mixte”

Șeful secției de Urologie de la Spitalul Colentina, doctorul Victor Cauni, susține că la începutul săptămânii viitoare este posibil ca unitatea medicală să fie transformată în suport COVID. Prin urmare, toți pacienții care nu sunt infectați vor fi transferați sau externați.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 11:00
Spitalul Colentina ar putea redeveni spital COVID: „Nu discriminăm pacienţii. Susţinem organizarea de unităţi mixte”

Medicul a explicat faptul că personalul medical din spital susține organizarea de spitale mixte, pentru ca pacienții non-covid să nu fie discriminați.

Citește și: Şeful ATI România, declarație șocantă: „Pacienţii de COVID sunt fericiţi, vorbesc, iar noi ştim că vor muri”

„Spitalul o sa fie probabil transformat, de luni, din nou, in unitate COVID. O sa operam pacientii pe care ii avem acum internati si, probabil, ca vom intra in nou in Covid. Oficial, de la management, inca nu a venit hartia, dar ne pregatim. Oricum, avem circuitele pregatite”, a declarat medicul, contact de News.ro.

„Din punctul nostru de vedere, al medicilor din Colentina, sustinem organizarea in viitor a spitalelor mixte care sa trateze si pacienti COVID si non-COVID, pentru a nu discrimina pacientii non-Covid, care sunt mai multi. O sa vedem cum vor evolua lucrurile. Din punctul meu de vedere, in cazul aceastei afectiuni, fiind de lunga durata, cred ca sistemul mixt este singurul viabil. Nici in Occident nu sunt spitale Covid, sunt spitale care au grija si de pacienti non-COVID si de pacienti COVID. Este o boala”.

„Nu poti lua un pacient sa il duci cu salvarea la sute de kilometri, la alt spital. Fiecare spital poate sa isi faca in curte sau sa amenajeze o sectie pentru pacienti Covid. Asa e logic si mai ales nu stim daca vor mai fi sase luni, un an sau doi. Si atunci trebuie sa fim pregatiti, pentru ca toti pacientii au dreptul la sanatate. Impactul in ceea ce ne priveste este ca nu ne mai facem meseria cum ar trebui, dar cat priveste pacientii, este o problema de sanatate”.

De asemenea, medicul a declarat că luni în secția pe care o conduce vor fi operați toți pacienții, iar apoi, în funcție de recuperare, aceștia vor fi externați.

„Operatiile pe care le avem programate vor fi facute. Am discutat si cu managementul si luni vom face programul complet operator. De luni incolo, daca vom mai putea interna si pacienti pe verde, vom vedea. E in functie de ce hartii ne dau DSP si ministerul”.