Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi are un nou manager după condamnarea lui Carmen Dorobăţ. Cine este acesta

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a anunțat că Spitalul de Boli Infecțioase "Sfânta Parascheva" din Iași are manager nou, o altă schimbare fiind și la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iași.

04 dec. 2020, 15:54
Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi are un nou manager după condamnarea lui Carmen Dorobăţ. Cine este acesta

Potrivit lui Costel Alexe, noul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iaşi este dr Florin Roșu, șeful AȚI al spitalului și coordonatorul Spitalului Mobil de la Leţcani. Odată cu numirea, medicului anestezist Florin Roșu i-a fost înmânat și Ordinul Meritul Sanitar. Distincția i-a fost acordată în semn de recunoaștere a eforturilor depuse de echipa medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase în lupta pentru combaterea și prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

„Astăzi, prin dispoziția Consiliului Județean, mulțumind încă o dată întregii echipe de la Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva pentru tot ceea ce au făcut în această perioadă cu rezultate remarcabile nu doar pentru județul nostru, salvând vieți, oferim acest ordin Meritul Sanitar Spitalului de Boli Infecțioase și tuturor cadrelor medicale și sanitare. Domnule doctor Florin Roșu vi-l ofer dumneavoastră, odată cu mandatul de a conduce Spitalul de Boli Infecțioase. Dr. Florin Roșu este șeful Secției de AȚI din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase. Este cel care împreună cu echipă medicală a făcut minuni cu acea improvizație de spital de la Letcani, salvând vieți”, a declarat Costel Alexe.

Dr Florin Roșu a fost numit în această funcție după ce fostul manager, dr Carmen Dorobat, a primit interdicția de a mai deține funcții de conducere și să predea în mediul universitar de stat sau privat, după ce a fost condamnată într-un dosar de luare de mită din 2015, când era profesor la UMF Iași.

Sunt anumite deficienţe. Sunt departamente care nu funcționează așa cum ne-am dori. Sunt sigur că în cel mai scurt timp le vom operaționaliza. E vorba de departamentul Juridic, Departamentul Achiziții și o parte din Departamentul Resurse Umane„, a spus noul manager al Spitalului de Boli Infecțioase.

Citeşte şi Carmen Dorobăţ nu mai are voie să fie manager la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, alături de soțul ei, au fost condamnați recent la 3 ani de închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani și 3 luni cu suspendare, pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iași, în urmă unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele CJ Iași a anunțat că a fost schimbată și conducerea Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria” din Iași. „Tot prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Iași am desemnat un nou director la Spitalul de Copii, Alină Belu, absolventă a UMF Iași, bioinginer, angajată a unității medicale. Practic, Alină Belu a crescut în Spitalul de Copii. Încă din ultimul an de facultate fiind angajată că registrator, urmând toate etapele. Astăzi, având și experiență de management medical, un om cu 18 ani de activitate în spital are misiunea nobilă și ingrată totodată, de a readuce un management de performanță. Sunt foarte bucuros că împreună cu echipă de la CJ am reușit să oferim iesenilor manageri de calitate, pregătiți la universitatea de medicină din Iași„, a declarat președintele Consiliului Județean Iași.