Carmen Dorobăţ nu mai are voie să fie manager la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Curtea de Apel Iaşi a admis o contestaţie la executare formulată chiar de medicul Carmen Dorobăţ, cu privire la sentinţa prin care aceasta a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită.

02 dec. 2020, 15:48
Carmen Dorobăţ nu mai are voie să fie manager la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, condamnată definitiv într-un dosar de luare de mită, nu mai are dreptul de a mai ocupa o funcţie de conducere publică. Miercuri, Curtea de Apel Iaşi a admis o contestaţie la executare formulată de Carmen Dorobăţ, cu privire la sentinţă. Judecătorii arată în minuta de astăzi că medicul ieşean nu are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, nu are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, nu are dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public şi nici dreptul de a mai preda în universităţile publice şi private, timp de 5 ani.

Citeşte şi: Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost condamnată pentru luare de mită. Ar fi primit bani de la zeci de studenţi

„Am clarificat prin avocaţii mei exprimarea deciziei finale şi sigur mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine. Vă multumesc pentru colaborarea instituţională pe care am avut-o”, a declarat Carmen Dorobăţ, citată de ziaruldeiasi.ro.

Inițial, Curtea de Apel Iași a decis să singura interdicție în procesul managerului Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi este cea de a preda în instituții publice sau private.

Carmen Dorobăţ și soțul ei au fost condamnați recent la 3 ani de închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani şi 3 luni cu suspendare, pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015. Carmen Dorobăţ a fost acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Citeşte şi: Carmen Dorobăţ, managerul Spital Boli Infecţioase din Iaşi, apel la populaţie: Să respecte regulile. Nu mai sunt locuri în spitale