Spitalul de campanie pentru cei cu COVID – 19, de pe Stadionul CFR din Timişoara, este plin. Toate cele 56 de locuri au fost ocupate

Autorităţile din judeţul Timiş, au anunţat că toate cele 56 de locuri de la spitalul de campanie instalat de Ministerul Apărării Naţionale pe Stadionul CFR din Timişoara au fost ocupate, iar cel mai probabil, în zilele următoare, vor fi amplasate noi corturi pentru tratarea pacienţilor.

RomaniaTV.net
26 iul. 2020, 12:10
Spitalul de campanie pentru cei cu COVID – 19, de pe Stadionul CFR din Timişoara, este plin. Toate cele 56 de locuri au fost ocupate
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, împreună cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Spitalului Militar Timişoara caută soluţii pentru a suplimenta numărul de locuri în spitalul de campanie COVID – 19 de pe Stadionul CFR din Timişoara, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus, în Timiş. Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi amenajate noi corturi în care vor fi trataţi bolnavii, scrie News.ro.
 
Încă din luna aprilie, pe Stadionul CFR din Timişoara a fost instalat acest spital de campanie, dotat cu tot ce este necesar pentru îngrijirea celor infectaţi cu noul coronavirus. Astfel, sunt organizate o zonă medicală şi una de izolare şi carantinare. Aici au fost amplasate 56 de paturi pentru tratamentul cazurilor uşoare şi medii, dar şi patru paturi ATI, pentru cazurile grave.
 
Toate corturile sunt racordate la utilităţi, au frigidere şi televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ există containere folosite pentru birouri şi farmacie.
 
Operaţionalizarea spitalului de campanie de pe Stadionul CFR vine în contextul în care, în acest moment, Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, funcţionează la capacitate maximă, având toate locurile dedicate bolnavilor de coronavirus ocupate. În plus, alţi pacienţi au fost direcţionaşi spre spitalele suport.

Oraşul Făget şi alte 3 sate, în carantină

Peste 47 de persoane care locuiesc în Făget, dar în satele alăturate sunt confirmate ca fiind infectate cu coronavirus. Alte peste o sută de persoane care au intrat în contact direct cu acestea sunt izolate la domiciliu. 

Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19. Făget devine a treia localitate din ţară plasată în carantină.