Spitalul de la Leţcani s-ar putea închide din nou. Bolnavii de COVID-19 tremură de frig în containere

Spitalul modular COVID-19 de la Lețcani s-ar putea închide din nou după doar două săptămâni, deoarece bolnavii tremură de frig în containere. Autorităţile confirmă că în saloanele spitalului sunt temperaturi scăzute, motivând că uşile sunt ţinute deschise pentru a nu se acumula concentraţii mari de oxigen.

26 oct. 2021, 09:16
Spitalul de la Leţcani s-ar putea închide din nou. Bolnavii de COVID-19 tremură de frig în containere

Spitalul de la Leţcani s-ar putea închide din nou. Deşi bolnavii tremură de frig în containere, conducerea asociaţiei prin intermediul căreia a fost achiziţionat spitalul mobil a precizat că nu există defecţiuni de natură tehnică la instalaţia de încălzire.

Spitalul de la Leţcani s-ar putea închide din nou. Cum explică autorităţile frigul din saloane

Autorităţile confirmă că în saloanele spitalului mobil de la Leţcani sunt temperaturi scăzute, motivând că uşile modulelor sunt ţinute deschise pentru a nu se acumula concentraţii mari de oxigen.

Citeşte şi Alexandru Rafila cere „o lună de solidaritate, un efort naţional de 4 săptămâni”. Ce spune de valurile 5 şi 6

„La Leţcani sunt trataţi astăzi, la ATI, 45 de pacienţi, atât intubaţi, cât şi cu măşti non-invazive şi una-două surse de oxigen. Raportat la numărul de pacienţi, consumul de oxigen este extrem de mare, mult mai ridicat decât în valurile precedente. Deşi spitalul dispune de un sistem performant de ventilaţie cu presiune negativă, riscul de acumulare a unor concentraţii periculoase de oxigen (peste 21%) nu poate fi eliminat, în special din cauza pierderilor de gaz de la pacienţii non-intubaţi. Pentru a evita orice risc, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical, uşile saloanelor, dar şi uşile de acces în exterior ale modulelor sunt în permanenţă deschise.

Din aceste considerente, este posibilă apariţia unor variaţii de temperatură, din motive care nu ţin de performanţele constructive ale sistemului. Depunem toate eforturile pentru a identifica soluţii pentru funcţionarea la parametri optimi în aceste condiţii excepţionale, fără a prejudicia, însă, siguranţa pacienţilor şi a personalului medical, care reprezintă principala noastră preocupare”, a arătat conducerea Euronest Iaşi.

Potrivit presei locale, în ultimele nopţi în saloanele spitalului mobil ar fi temperaturi scăzute, acest lucru fiind confirmat şi de managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Citeşte şi Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui medic infectat cu COVID: „Mă chinuiam atât de mult încât mi-am rugat colegii să mă omoare

„La Spitalul Modular Leţcani avem un număr de 48 de pacienţi la ATI şi alţi 40 la secţia de Boli Infecţioase. În ultimele zile au fost probleme din punct de vedere al asigurării unui confort termic. În mod normal, pentru îngrijire corespunzătoare, sunt necesare undeva la peste 23-24 de grade, chiar dacă vorbim de pacienţi din ATI sau cei cu forme medii spre severe de boală. În ultimele nopţi, au fost variaţii între 12 până la 28 de grade”, a declarat medicul Florin Roşu, potrivit ziaruldeiaşi.ro.

Reamintim că la începutul acestui an, unitatea mobilă de la Leţcani a fost închisă din cauza unor probleme apărute la sistemul de încălzire şi la cel electric.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost redeschis în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce autorităţile din Iaşi au dat asigurări că au fost remediate toate problemele tehnice la această unitate medicală. Spitalul mobil Leţcani a fost achiziţionat în anul 2000 şi a costat peste 10 milioane de euro.

https://www.youtube.com/watch?v=Br3n7_Yno9k