Spitalul de Psihiatrie Vedea, evacuat din cauza unui incendiu

Incendiul izbucnit, marţi după-amiază, în apropierea bucătăriei Spitalului de Psihiatrie din Vedea, judeţul Argeş, a fost stins de către pompierii militari. Primele cercetări făcute la faţa locului indică faptul că focul ar fi fost provocat de un scurtcircuit.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 16:35
Spitalul de Psihiatrie Vedea, evacuat din cauza unui incendiu

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, focul a izbucnit într-o încăpere de lângă sala de mese a unităţi spitaliceşti, iar ulterior incendiul s-a manifestat „cu mai puţină flacără şi foarte mult fum înecăcios” care a pătruns şi la etajul unde se află saloanele pacienţilor, în aceste condiţii fiind necesară evacuarea acestora, informează Mediafax.

Nu au fost probleme deosebite în stingerea incendiului, acesta a fost imediat localizat şi stins, iar cele zece persoane intoxicate cu fum au primit îngrijiri medicale de la echipajele medicale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Argeş. S-a intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă de la ISU, două ambulanţe SMURD şi alte câteva salvări ale Serviciului de Ambulanţă Argeş. În acest moment, focul este stins şi se cercetează zona pentru stabilirea cauzelor izbucnirii acestui incendiu”, a declarat puretătorul de cuvânt al ISU Argeş, locotenent Mădălin Iepure.

Aproape 140 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie „Sfânta Maria”, din Vedea, judeţul Argeş, au fost evacuaţi, marţi după-amiază, după ce în zona bucătăriei unităţii spitaliceşti a izbucnit un incendiu.

În urma incendiului, un număr de 14 persoane, zece pacienţi şi patru angajaţi ai spitalului de Psihiatrie au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Argeş, starea persoanelor intoxicate cu fum este stabilă, fiind în afara oricărui pericol, dar vor rămâne internate, în noaptea de marţi spre miercuri, la spitalul din Piteşti.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un cablu care alimenta unul din frigiderele din bucătăria Spitalului de Psihiatrie din Vedea.

„Un cadru medical, prin apelul unic de urgenţă 112, a sesizat izbucnirea unui incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Vedea. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, patru autosanitare SMURD şi şapte ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Incendiul s-a manifestat într-o încăpere de lângă sala de mese, fiind degajat foarte mult fum.S-a impus evacuarea tuturor celor 137 de persoane din spital, 14 dintre acestea fiind intoxicate cu fum şi transportate la Spitalul Judeţean Argeş. Celelalte persoane evacuate au fost transportate la Spitalul nr. 2 din Vedea, aflat la 600 m distanţă. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este de natură electrică, şi anume un scurtcircuit la un cablu care alimenta unul dintre frigiderele din bucătăria spitalului din Vedea, fiind afectate elementele combustibile a două frigidere, o uşă de termopan, trei ferestre de termopan şi zugrăveală”, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, colonelul Ion Popa.

Potrivit sursei citate, pagubele incendiului au fost limitate datorită intervenţiei prompte a echipajelor de pompieri, Garda de Intervenţie nr. 2 din Vedea fiind situată la o distanţă foarte mică de spital.

Pacienţii evacuaţi au fost mutaţi într-o altă clădire a unităţii spitaliceşti, respectiv Spitalul nr 2, aflată în apropiere.