Spitalul de Urgenţă Craiova nu are medicamente şi leocoplast

Plătesc lunar contribuţia către Casa de Asigurări de Sănătate, dar când ajung în spital trebuie să cumpere medicamente, leucoplast şi chiar mănuşi chirurgicale. Este vorba despre bolnavii internaţi la Spitalul de Urgenţă din Craiova, care primesc la internare un pat şi o lista cu medicamentele pe care trebuie să şi le cumpere singuri.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 08:40
Spitalul de Urgenţă Craiova nu are medicamente şi leocoplast

Rudele bolnavilor trebuie să bage adânc mâna în buzunar pentru că cei internaţi să nu moară pe patul de spital. Asistentele sau medicii le spun că nu au medicamente în spital şi îi trimit la farmacie. Au, nu au bani, bolnavii trebuie să se descurce sau să rabde.

Deşi bolnavii se plimbă în pijamale între salon şi farmacii, conducerea spitalului nu crede că situaţia este chiar atât de gravă.

„Nu vorbim de farmacie goală, pentru că aţi observat că în spital se lucrează, se operează în continuare, iar anumite medicamente sunt din stocul de anul trecut, care au fost suplimentata în mod special. Că există un număr foarte mare de bolnavi, aceasta este altă problemă”, a declarat dr. Florin Petrescu Manager Spitalul de Urgenţă Craiova.

Până când spitalele le vor asigura medicamentele necesare, craiovenii au două alternative: să bage mâna adânc în buzunar, sau pur şi simplu, să nu se îmbolnăvească.