Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, urmărit penal pentru ucidere din culpă

Spitalul Clinic de Urgenţă  pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă, potrivit România TV. Ancheta are legătură cu moartea suspectă a unui copil de 6 luni. Părinţii acuză că bebeluşul s-a infectat cu o bacterie periculoasă, după o operaţie la uretră.

RomaniaTV.net
05 iun. 2017, 10:10
Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, urmărit penal pentru ucidere din culpă

Doi părinţi au sesizat autorităţile în decembrie 2015, pentru că bebeluşul lor de 6 luni, Marius Nicolae Sima, a murit din cauza unei septicemii, după ce s-a infectat cu o bacterie periculoasă, luată în urma unei intervenţii chirurgicale la uretră.

Operaţia a decurs normal, iar băieţelul a fost trimis acasă. Numai că, odată externat, copilul a început să se simtă foarte rău, aşa că părinţii s-au întors cu el la spital. Acolo însă, aceştia susţin că au aşteptat 7 ore până când un medic şi-a făcut apariţia. Bebeluşul a fost din nou trimis acasă, iar starea i s-a agravat aşa de tare, încât n-a mai putut fi salvat.

Atunci, conducerea spitalului a refuzat să comenteze aceste acuzaţii. Acum, procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.


loading...
Partenerii noștri