Spitalul din Câmpina: Nu mai are cine să facă gărzi. Trei medici supraveghează 60 de pacienţi

Autorităţile din Prahova au identificat un nou focar de infecţie cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Câmpina, unde mai mulţi angajaţi ai blocului operator au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

19 nov. 2020, 00:58
Spitalul din Câmpina: Nu mai are cine să facă gărzi. Trei medici supraveghează 60 de pacienţi
Spitalul din Câmpina

Spitalul din Câmpina, unitate suport pentru COVID-19, cere soluţionarea ”cu celeritate” a solicitării de a asigura medici specialişti de medicină internă, anunţând că s-a ajuns în situaţia ca, în opt dintre zilele rămase până la sfârşitul lunii noiembrie, să nu mai poată fi asigurate gărzile. Reprezentanții spitalului mai spun că trei medici au în grijă 60 de pacienţi.

Într-o adresă transmisă de conducerea spitalului Municipal Câmpina către DSP Prahova, premier, Ministerului Sănătăţii, Prefectura Prahova şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, conducerea unităţii medicale atrage atenţia asupra necesităţii suplimentării numărului de medici de medicină internă, în condiţiile creşterii numărului de pacienţi, concomitent cu scăderea numărului de medici, cauzată de infectarea acestora, scrie News.ro.

Spital Covid Moscova, în flăcări. Ar fi explodat un dispozitiv care furnizează oxigen

Directorul medical al spitalului reclamă ”lipsa acută de personal medical pentru secţiile care acordă servicii medicale în regim de spitalizare zi/continuă pacienţilor diagnosticaţi cu COVID 19 – datorată infectării a doi medici şi retragerea din linia de gardă a celui de-al treilea, fapt pentru care nu se poate asigura serviciul de gardă în 8 zile din luna noiembrie”.

Spitalul din Câmpina anunta că  instalaţiile de alimentare cu oxigen ar putea să fie suprasolicitate

În adresa transmisă autorităților, unitatea medicală din Câmpina precizează că s-a ajuns la situaţia în care în spital trei medici îngrijesc 60 de pacienţi.”Toate acestea au dus la depăşirea orelor de lucru stabilite prin contract, situaţie pe care am înţeles-o datorită contextului epidemiologic: am asigurat continuitatea gărzilor, ne-am desfăşurat în paralel activitatea în ambulatoriul de specialitate, am asigurat consultaţiile interdisciplinare, consultaţiile urgenţelor COVID şi non-COVID în CPU, am suplinit absenţa medicilor din CPU care au fost detaşaţi 30 de zile UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi apoi au fost depistaţi COVID pozitiv”, se arată în adresa trimisă de Spitalul Municipal Câmpina.
În acest context, conducerea unităţii sanitare solicită ”soluţionarea cu celeritate a cererilor de a asigura medici de medicină internă”, în condiţiile în care spitalul primeşte în secţia de medicină internă, pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19 care au multiple comorbidităţi şi care prezintă „necesităţi de îngrijire complexe şi individualizate”.

Nu în ultimul rând, în adresa trimisă către DSP Prahova se face referire şi la situaţia instalaţiilor de alimentare cu oxigen, arătându-se că există riscul ca acestea să fie suprasolicitate având în vedere numărul mare de pacienţi.

Nelu Tătaru anunţă că vor fi operaţionalizate 280 de paturi la terapie intensivă, într-o perioadă care variază între 7 şi 21 de zile

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că au fost introduse 24 de spitale în rândul celor suport COVID şi urmează să fie operaţionalizate 280 de paturi la terapie intensivă, într-o perioadă care va varia între 7 şi 21 de zile.

„Tătaru Da, sub coordonarea dumneavoastră, în ultimele 3 zile am făcut o evaluarea la nivel naţional şi în Bucureşti a situaţiei evoluţiei pandemiei şi am căutat suplimentarea paturilor de terapie intensivă la nivel naţional şi în Bucureşti. Astăzi, am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de unităţi medicale în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaţionalizăm 280 de paturi de terapie intensivă. După evaluarea fiecărui spaţiu în parte de echipele de la inspecţia sanitară de stat, ISU şi cele de la ANMDR, vom face şi avem în evaluare şi necesarul de personal pentru a putea operaţionaliza aceste 280 de paturi. Fiecare unitate sanitară verificată în ATI primeşte un plan de conformare, de măsuri, iar la sfârşitul săptămânii avem un prim raport cu unităţile care au fost verificate”, a afirmat Nelu Tătaru, întrebat de premierul Ludovic Orban cum stăm cu suplimentarea paturilor la ATI, în condiţiile în care nu observăm o scădere a numărului de infectări.


loading...
Partenerii noștri