Spital Covid Moscova, în flăcări. Ar fi explodat un dispozitiv care furnizează oxigen

Spital Covid Moscova, în flăcări. Un incendiu a izbucnit miercuri seara la unitatea spitalicească Kommunarka, una dintre facilităţile sanitare principale din capitala rusă unde sunt tratate cazurile de coronavirus, transmite Reuters, citat de RIA Novosti.

18 nov. 2020, 18:47
Spital Covid Moscova, în flăcări. Ar fi explodat un dispozitiv care furnizează oxigen
Un spital Covid din Moscova, in flăcări.

Spital Covid Moscova, în flăcări. Conform televiziunii ruse NTV, o clădire din complexul medical ar fi luat foc, după ce au apărut nori de fum. Incendiul ar fi fost precedat de zgomotul unei explozii puternice.

La faţa locului au fost ajuns numeroase autospeciale de stingere a incendiilor. Momentan nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Citeşte şi: Rusia cere OMS accelerarea înregistrării vaccinului său anti-Covid, Sputnik V. Anunţul autorităţilor de la Moscova

Spital Covid Moscova, în flăcări

Informaţii neconfirmate din mai multe surse indică faptul că ar fi explodat un dispozitiv care furnizează oxigen.

Observăm anumite evoluţii (…) în Siberia, care ne permit să credem că în această regiune se formează propria versiune (SARS-CoV-2) prin mutaţii specifice”, a anunţat Popova, citată de agenţiile ruse de presă.

Acest lucru nu face virusul mai periculos, dă ea asigurări, fără să facă precizări cu privire la implicaţiile acestor mutaţii în privinţa contagiunii şi mortalităţii.

Un studiu publicat în septembrie în Statele Unite arată că puţine elemente permit să se conchidă că mutaţii ale SARS-CoV-2 l-ar face mai mortal.

Gravitatea bolii pacienţilor cu covid-19 depinde în mare măsură de patologii anterioare şi de caracteristici genetice, atăta acest studiu.

Citeşte şi: Avion cu 298 de pasageri prăbuşit în Ucraina după ce a fost lovit de un proiectil rusesc. Moscova se retrage din consultări

Testele clinice ale unui al doilea vaccin rus – dezvoltat de Institutul Vector din Siberia – şi denumit EpiVacCorona continuă, a anunţat Ana Popova.

Mutaţiile SARS-CoV-2 nu pot avea vreun efect asupra eficienţei acestui vaccin, a anunţat la rândul său directorul Institutului, Rinat Maksiutov, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

Rusia a anunţat marţi un număr-”record” de morţi din cauza covid-19 – 422 într-o zi.