Spitalul Elias, afectat de avaria din Capitală. Pacienții îngheață de frig în saloane: ”Spitalul face eforturi deosebite”

Bucureștenii îngheață de frig în case, în plină iarnă. Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii, printre acestea se numără și Spitalul Elias.

18 ian. 2021, 18:59
Spitalul Elias, afectat de avaria din Capitală. Pacienții îngheață de frig în saloane: ”Spitalul face eforturi deosebite”

Spitalul Elias, afectat de avaria din Capitală. Spitalul Universitar de Urgență Elias este situat în Sectorul 1 al Capitalei, afectat de avaria la apa caldă și căldură. În spital apa este călduță, iar caloriferele călâi, în condițiile în care este una dintre cele mai reci zile din această iarnă.

Citește și: Sute de blocuri din 5 sectoare din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: Sunt două avarii minore pe reţeaua secundară

Silviu Negoiţă, purtător de cuvânt al spitalului şi şeful secţiei de ATI, a vorbit la Antena 3 despre măsurile care s-au luat în spital pentru ca pacienții să nu înghețe de frig. Prin urmare, se folosesc mai multe mijloace de încălzire electrice, însă cu moderație pentru a nu provoca avarii la rețeaua electrică.

”Din păcate, RADET livrează sub optimal, atât agentul termic cât şi apa caldă. Înţeleg că nu este o problemă atât legată de temperatură cât mai ales de presiunea cu care ajunge la spital. Spitalul face eforturi deosebite ca prin mijloace de încălzire electrice, atât pacienţii cât şi cadrele medicale să nu sufere în desfăşurarea activităţii şi să ne putem desfăşura programul de îngrijire a pacienţilor în condiţii cât de cât bune” , a declarat acesta.

”Problema s-a amplicat în ultimele zile, odată cu venirea valului de frig peste România. Înţeleg că problema nu este numai a spitalului, ci a întregului cartier în care ne aflăm şi care este unul din nordul Bucureştiului. Avem instalaţiile de aer condiţionat, aeroterme, dar şi acestea trebuie puse în funcţiune cu grijă pentru a nu provoca avarii pe reţeaua electrică cu o vechime destul de mare şi pentru a nu pune în pericol în niciun fel siguranţa pacienţilor şi a cadrelor medicale” , a precizat Silviu Negoiță.

Spitalul Elias, afectat de avaria din Capitală. Direcția spitalului a luat legătura de mai multe ori cu responsabilii RADET, însă nu se știe cu exactitate când se va remedia problema.

”Direcţia spitalului, departamentul tehnic al spitalului a luat legătura de foarte multe ori cu responsabilii din partea celor de la RADET pentru a asigurarea agentului termic şi a căldurii în spital, în limite normale. S-au făcut eforturi. Deocamdată, spitalul nu primeşte aceste produse la nivelul la care ar trebui. Nu ştim când se va remedia. Noi sperăm din tot sufletul cât mai repede posibil”, a spus Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitaului Elias.