Spitalul Judeţean din Suceava primeşte un ventilator mecanic şi echipamente de protecţie donate de Organizaţia Salvaţi Copiii

Organizația Salvați Copiii a donat, astăzi, Spitalului Județean din Suceava o serie de echipamente necesare în lupta împotriva coronavirusului. Valoarea totală a donației făcute de Salvați Copiii se ridică la 46.850 de euro.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 13:07
Spitalul Judeţean din Suceava primeşte un ventilator mecanic şi echipamente de protecţie donate de Organizaţia Salvaţi Copiii

Donația constă într-un ventilator mecanic, patru injectomate și echipamente de protecție precum mănuși chirurgicale, măști de protecție, viziere, combinezoane de protecție, bonete, botoși. La acestea se adaugă 375 de kilograme de dezinfectanți pentru suprafețe și pentru instrumentarul medical. 

Până în prezent, în Suceava 638 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, 181 dintre acestea fiind cadre medicale.

În România, există în prezent 2.600 de paturi de terapie intensivă, doar jumătate dintre acestea fiind dotate cu ventilatoare pentru respirație artificială. Aceste dispozitive sunt vitale pentru pacienții diagnosticați cu coronavirus, care dezvoltă complicații.

Suceava este singurul oraș închis, alături de alte 8 comune limitrofe, ca urmare a epidemiei de coronavirus.