Spitalul Judeţean Braşov devine focar de coronavirus. Încă 12 cadre medicale, infectate cu COVID-19

Spitalul Județean Brașov devine focar de infecție. Încă 12 cadre de la secțiile ATI, Gastroenterologie și Ortopedie au fost infectate cu noul coronavirus. Până acum, la Brașov se știa de existența a 28 de cadre medicale infectate, dintre care o asistentă, de la Spitalul Militar Brașov, a murit.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 06:53
Spitalul Judeţean Braşov devine focar de coronavirus. Încă 12 cadre medicale, infectate cu COVID-19

Personalul medical din mai multe secții ale Spitalului Județean Brașov a fost testat săptămâna trecută. Rezultatele pentru o parte dintre aceștia au fost pozitive, susțin surse medicale citate de BizBraşov.

Secția de Gastroenterologie a fost prima care a fost atinsă de noul coronavirus după ce mai multe cadre medicale și pacienți de la Chirurgie au fost infectați și, o parte dintre ei, au și murit.

Virusul ar fi ajuns purtat de un pacient care, aflat fiind în stare gravă, a fost transferat la Secția ATI. Acesta a murit din cauza noului coronavirus în urmă cu 10 zile. 

Personalul medical nu ştia că pacientul ar fi fost purtător al virusului, iar în secţia de Gastroenterologie, care este una non-Covid, era purtat doar echipament de protecţie uzual – mască şi mănuşi. Câteva zile mai târziu, pacientul a început să prezinte simptomele specifice noului coronavirus, iar conducerea secţiei a decis ca pacientul să fie izolat într-un salon.

În urma testării a ieşit la iveală că trei cadre medicale – o asistentă, o infirmieră şi un brancardier – precum şi patru pacienţi sunt contaminaţi cu noul coronavirus.

Alte trei cadre medicale sunt retestate pentru că rezultatele primite erau neconcludente.

Între timp, au fost testate și cadrele medicale din alte secții, iar cele mai afectate sunt secțiile ATI, unde au fost depistați cinci pozitivi, și Ortopedie, unde alte patru cadre medicale au fost declarate pozitiv.

Potrivit sursei citate, niciunul din saloanele secției de Gastroenterologie nu au fost decontaminate, primindu-se bolnavi în continuare.

Ordonanţa Militară nr. 10 schimbă tot! Care vor fi noile interdicţii şi restricţii pentru români