Spitalul Judeţean din Focşani nu mai are bani pentru salariile medicilor

Spitalul Judeţean din Focşani nu mai are bani să-şi plătească doctorii. Unitatea medicală a preluat din personalul redistribuit din spitalele Mărăşeşti şi Odobeşti în lunaaprilie. Astfel, fondul de salarii s-a mărit cu cel puţin 150.000 de lei, bani pe care spitalul nu i-a mai primit de la Ministerul Sănătăţii. Unitatea şi-a plătit salariile din fonduri proprii şi acum, în prag de Sărbători, a rămas fără bani.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 15:28
Spitalul Judeţean din Focşani nu mai are bani pentru salariile medicilor

Ministerul Sănătăţii trebuia să dea mai mulţi bani spitalului pentru salariile celor 37 de persoane preluate de la unităţile desfiinţate. Acest lucru s-a întâmplat doar în lunile mai şi iunie. Din iulie, Spitalul Judeţean din Focşani a plătit lefurile din fonduri proprii. Acum, însă a ajuns la fundul sacului.

„Spitalul a acumulat datorii de 13 milioane de lei, iar acum ne aflăm în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor”, a spus Alina Pelin, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani, Alina Pelin.

Banii trebuiau daţi prin Casa Naţională de Asigurări, dar nu au mai ajuns. Reprezentaţii CAS Vrancea spun că spitalul a fost clasificat greşit de Minister şi de aceea primeşte mai puţini bani. Ei iau în calcul, totuşi, o suplimentare a fondurilor.

„În acest moment, au discuţii la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în vederea alocării de fonduri suplimentare pentru acest capitol”, a declarat purtătorul de cuvânt al CAS Vrancea, Iustina Micu.

Spitalul avea probleme financiare mai vechi din cauza datoriilor către furnizorii de medicamente, iar acum situaţia este mai gravă. Directorul unităţii medicale a intentat proces Casei Nationale de Asigurări şi ia în calcul concedierea celor 37 de persoane preluate.