Spitalul judeţean Neamţ nu are încă secţie ATI, la aproape o săptămână de la incendiul devastator. Mesajul înspăimântător al managerului: „Niciun spital din Moldova nu ne mai primește pacienți”

Spitalul Judeţean Neamţ nu are încă secţie ATI, cu toate că a trecut aproape o săptămână de la incendiul în care au murit 12 pacienţi. Managerul unităţii medicale a precizat că sunt tot mai mulți pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au nevoie de suport vital în reanimare.

RomaniaTV.net
20 nov. 2020, 15:03
Spitalul judeţean Neamţ nu are încă secţie ATI, la aproape o săptămână de la incendiul devastator. Mesajul înspăimântător al managerului: „Niciun spital din Moldova nu ne mai primește pacienți”

După incendiul izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ pe 14 noiembrie, au fost amenajate doar trei paturi ATI în cadrul Unităţii de Primi Urgenţe, scrie Mesagerul de Neamţ.

În aceste condiţii, pacienţii aflaţi în stare critică nu mai poţi fi transferaţi la alte spitale din zona Moldovei.

„În acest moment, niciun spital din Moldova nu ne mai primește pacienți în ATI, toate sunt pline, inclusiv Bârladul. Noi am avut în fiecare zi 3 pacienți ventilați mecanic în UPU. Am discutat astăzi din nou cu reprezentanții ISU Neamț și ai DSP Neamț și cu toții am convenit să nu ne pripim, pentru ca lucrurile să decurgă așa cum trebuie. S-a renunțat la varianta cu ușa care trebuia să despartă sectorul ATI Covid de restul secției, vom aplica o altă soluție și sperăm ca la amiază să avem primul pacient în secție”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul spitalului județean, conform sursei citate.

Spitalul judeţean Neamţ nu are încă secţie ATI. Ce se întâmplă cu pacienţii în stare gravă

Potrivit sursei citate, la Sanatoriul Bisericani erau internați 22 de pacienți infectaţi cu noul coronavirus, dintre care 10 aveau nevoie de suport cu oxigen.

„Noi am închiriat o stație de oxigen, pe lângă cele două stații de capacitate mică pe care le aveam, ca să putem face față”, a declarat Maria Anton, managerul spitalului.

Dacă starea unui pacient se agravează, el trebuie transferat la un spital care are secție ATI, ceea ce, în condițiile în care spitalele din Moldova nu mai au locuri în ATI, este dificil. Iar numărul celor care sunt nou confirmați infectați crește, ieri fiind anunțate 202 cazuri noi în județul Neamț.

BILANŢ CORONAVIRUS 20 NOIEMBRIE. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat astăzi, 20 noiembrie, un număr de 9.272 de infectări şi 160 de decese.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS 20 NOIEMBRIE. Peste 9.000 de cazuri pozitive şi 160 de decese în ultimele 24 de ore


loading...