Spitalul Judeţean Sibiu a fost clasificat definitiv ca unitate cu competenţă înaltă

Reprezentanţii DSP Sibiu au anunţat, marţi, că au primit din partea Ministerului Sănătăţii ordinul de clasificare definitivă a Spitalului Judeţean Sibiu ca unitate cu competenţă înaltă, ceea ce înseamnă creşterea finanţării de la 1.440 de lei la 1.600 de lei pentru un caz rezolvat.
Romania TV
12 mart. 2013, 19:39
Spitalul Judeţean Sibiu a fost clasificat definitiv ca unitate cu competenţă înaltă

Clasificarea spitalului se face prin ordinul Ministerului Sănătăţii 316/ 07.03.2013 şi a ajuns la Sibiu, potrivit ştampilei de intrare la DSP Sibiu, în 11 martie 2013, adică la aproape două săptămâni după ce preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, şi managerul Spitalului Judeţean, Liviu Cotârlă, au anunţat clasificarea definitivă a unităţii, informează Mediafax.

Reprezentanţii DSP Sibiu au transmis, marţi, un comunicat de presă în care precizează că au primit din partea Ministerului Sănătăţii ordinele de clasificare pentru trei unităţi sanitare din judeţul Sibiu.

„Am primit adresă de la Ministerul Sănătăţii privind finalizarea clasificării pentru trei spitale din judeţ: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (clasa II fără plan de conformare), Spitalul Militar Sibiu (clasa III fără plan de conformare) şi Spitalul Orăşenesc Agnita (clasa IV fără plan de conformare)”, se arată în comunicat.

Şi reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu au transmis un comunicat de presă în care anunţă clasificarea unităţii şi au ataşat o copie după ordinul Ministerului Sănătăţii.

„Clasificarea celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ în categoria a II-a (spital cu competenţă înaltă – n.r.) este o realizare foarte importantă, cu efecte pozitive în ceea ce priveşte evoluţia noastră viitoare. Toate problemele de conformare au fost rezolvate, iar această încadrare aduce un plus important actului medical”, arată, în comunicatul de presă, managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Dr. Liviu Cotârlă.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii spitalului, odată stabilită clasificarea de grad II, unitatea va primi o finanţare mai mare, de la 1.440 de lei la 1.600 de lei pentru fiecare caz rezolvat.

În redactarea ordinului MS s-a strecurat o greşeală, fiind pomenită Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în loc de cea din Sibiu. „Văzând referatul de aprobare al Direcţiei de Asistenţă Medicală şi Politici Publice […] şi adresa Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Timiş […] privind clasificarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu […] ministrul Sănătăţii emite următorul ordin”, scrie în textul ordinului.

Întrebaţi dacă această greşeală afectează în vreun fel valabilitatea ordinului, reprezentanţii DSP Sibiu şi cei ai spitalului au catalogat-o ca „eroare materială” care urmează să fie corectată, fără a afecta clasificarea spitalului.

Şeful CJ Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), şi managerul Spitalului Judeţean, Liviu Cotârlă, anunţau, în 1 martie, finalizarea unor investiţii şi clasificarea definitivă a unităţii ca spital cu competenţă înaltă şi creşterea finanţării pentru fiecare caz rezolvat, însă atunci reprezentanţii DSP Sibiu nu au confirmat informaţia.

Declaraţiile celor doi au fost făcute la mai puţin de 24 de ore de când preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Paul Porr, anunţa că unitatea primeşte cu 40 la sută mai puţini bani faţă de luna precedentă şi că medicii operează cu bisturie vechi de 30 de ani.

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Liviu Cotârlă (PSD), i-au invitat pe jurnalişti la redeschiderea Ambulatoriului Spitalului Judeţean Sibiu, unde au anunţat finalizarea unei investiţii de aproape opt milioane de lei.

Lucrările de reabilitare, consolidare şi modernizare au durat doi ani şi, potrivit reprezentanţilor CJ, s-a mărit astfel spaţiul, fiind amenajate 16 cabinete medicale noi.

Înainte de a-şi prezenta discursul, Liviu Cotârlă anunţa că unitatea a primit clasificare definitivă de gradul al doilea, ceea ce înseamnă că va creşte finanţarea spitalului. Cotârlă afirma că, în urma evaluării spitalului, în luna februarie, de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-a decis clasificarea spitalului la gradul II, competenţă înaltă, fără plan de conformare.

„Faptul că este de gradul doi fără conformare creşte finanţarea de la 1.444 de lei pe caz rezolvat, la 1.600 de lei. Ceea ce aduce un plus important în actul medical. Asta înseamnă că s-au rezolvat toate problemele de conformare la Spitalul Judeţean Sibiu. De săptămâna aceasta, spitalul este gradul II fără condiţii de conformare, condiţii care însemnau îmbunătăţirea unor probleme tehnice şi de dotare”, declara Liviu Cotârlă.

Întrebat dacă unitatea a primit cu 40 la sută mai puţini bani, aşa cum susţinea Paul Porr, Cotârlă afirma că informaţia nu este „corectă” sau „exactă”.

Atunci, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu precizau, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, că nu au primit nicio înştiinţare cu privire la clasificarea spitalului.

Întrebaţi dacă este posibil să fi primit reprezentanţii spitalului vreo înştiinţare, fără ca această să ajungă şi la Direcţie, oficialii DSP precizau că „aceste hârtii vin la toţi odată”.

Potrivit clasificării stabilite de Ministerului Sănătăţii, spitalul de categoria II prezintă un nivel de competenţă înalt, are între 400 şi 1.200 de paturi, are structuri care funcţionează ca baze clinice pentru activitatea de învăţământ, având relaţii contractuale cu o instituţie de învăţământ medical superior acreditată, şi deserveşte populaţia judetului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi a judeţelor limitrofe (350.000-1.500.000 de locuitori).

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Programul secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Unde și când votează românii
Capital.ro
Românii, somați să achite de urgență. Se declară tot. Termen legal 30 mai. NU se poate scăpa de plată
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Român delegat la o secție de votare din Anglia: „Voturile s-au cam împărțit frățește. Se pot întâmpla anumite măgării”
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Prognoza meteo, 4 mai. Vremea va fi foarte călduroasă în ziua alegerilor
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
E ȘTIREA NOPȚII: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Mașinile diesel care urmează să fie interzise. Li se va ridica dreptul de circulație. Decizie UE
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ce înseamnă exact cuvântul ”președinte”. Un termen cu multe semnificații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile