Spitalul Judeţean Sibiu a fost clasificat definitiv ca unitate cu competenţă înaltă

Reprezentanţii DSP Sibiu au anunţat, marţi, că au primit din partea Ministerului Sănătăţii ordinul de clasificare definitivă a Spitalului Judeţean Sibiu ca unitate cu competenţă înaltă, ceea ce înseamnă creşterea finanţării de la 1.440 de lei la 1.600 de lei pentru un caz rezolvat.
Romania TV
12 mart. 2013, 19:39
Spitalul Judeţean Sibiu a fost clasificat definitiv ca unitate cu competenţă înaltă

Clasificarea spitalului se face prin ordinul Ministerului Sănătăţii 316/ 07.03.2013 şi a ajuns la Sibiu, potrivit ştampilei de intrare la DSP Sibiu, în 11 martie 2013, adică la aproape două săptămâni după ce preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, şi managerul Spitalului Judeţean, Liviu Cotârlă, au anunţat clasificarea definitivă a unităţii, informează Mediafax.

Reprezentanţii DSP Sibiu au transmis, marţi, un comunicat de presă în care precizează că au primit din partea Ministerului Sănătăţii ordinele de clasificare pentru trei unităţi sanitare din judeţul Sibiu.

„Am primit adresă de la Ministerul Sănătăţii privind finalizarea clasificării pentru trei spitale din judeţ: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (clasa II fără plan de conformare), Spitalul Militar Sibiu (clasa III fără plan de conformare) şi Spitalul Orăşenesc Agnita (clasa IV fără plan de conformare)”, se arată în comunicat.

Şi reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu au transmis un comunicat de presă în care anunţă clasificarea unităţii şi au ataşat o copie după ordinul Ministerului Sănătăţii.

„Clasificarea celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ în categoria a II-a (spital cu competenţă înaltă – n.r.) este o realizare foarte importantă, cu efecte pozitive în ceea ce priveşte evoluţia noastră viitoare. Toate problemele de conformare au fost rezolvate, iar această încadrare aduce un plus important actului medical”, arată, în comunicatul de presă, managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Dr. Liviu Cotârlă.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii spitalului, odată stabilită clasificarea de grad II, unitatea va primi o finanţare mai mare, de la 1.440 de lei la 1.600 de lei pentru fiecare caz rezolvat.

În redactarea ordinului MS s-a strecurat o greşeală, fiind pomenită Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în loc de cea din Sibiu. „Văzând referatul de aprobare al Direcţiei de Asistenţă Medicală şi Politici Publice […] şi adresa Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Timiş […] privind clasificarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu […] ministrul Sănătăţii emite următorul ordin”, scrie în textul ordinului.

Întrebaţi dacă această greşeală afectează în vreun fel valabilitatea ordinului, reprezentanţii DSP Sibiu şi cei ai spitalului au catalogat-o ca „eroare materială” care urmează să fie corectată, fără a afecta clasificarea spitalului.

Şeful CJ Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), şi managerul Spitalului Judeţean, Liviu Cotârlă, anunţau, în 1 martie, finalizarea unor investiţii şi clasificarea definitivă a unităţii ca spital cu competenţă înaltă şi creşterea finanţării pentru fiecare caz rezolvat, însă atunci reprezentanţii DSP Sibiu nu au confirmat informaţia.

Declaraţiile celor doi au fost făcute la mai puţin de 24 de ore de când preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Paul Porr, anunţa că unitatea primeşte cu 40 la sută mai puţini bani faţă de luna precedentă şi că medicii operează cu bisturie vechi de 30 de ani.

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Liviu Cotârlă (PSD), i-au invitat pe jurnalişti la redeschiderea Ambulatoriului Spitalului Judeţean Sibiu, unde au anunţat finalizarea unei investiţii de aproape opt milioane de lei.

Lucrările de reabilitare, consolidare şi modernizare au durat doi ani şi, potrivit reprezentanţilor CJ, s-a mărit astfel spaţiul, fiind amenajate 16 cabinete medicale noi.

Înainte de a-şi prezenta discursul, Liviu Cotârlă anunţa că unitatea a primit clasificare definitivă de gradul al doilea, ceea ce înseamnă că va creşte finanţarea spitalului. Cotârlă afirma că, în urma evaluării spitalului, în luna februarie, de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-a decis clasificarea spitalului la gradul II, competenţă înaltă, fără plan de conformare.

„Faptul că este de gradul doi fără conformare creşte finanţarea de la 1.444 de lei pe caz rezolvat, la 1.600 de lei. Ceea ce aduce un plus important în actul medical. Asta înseamnă că s-au rezolvat toate problemele de conformare la Spitalul Judeţean Sibiu. De săptămâna aceasta, spitalul este gradul II fără condiţii de conformare, condiţii care însemnau îmbunătăţirea unor probleme tehnice şi de dotare”, declara Liviu Cotârlă.

Întrebat dacă unitatea a primit cu 40 la sută mai puţini bani, aşa cum susţinea Paul Porr, Cotârlă afirma că informaţia nu este „corectă” sau „exactă”.

Atunci, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu precizau, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, că nu au primit nicio înştiinţare cu privire la clasificarea spitalului.

Întrebaţi dacă este posibil să fi primit reprezentanţii spitalului vreo înştiinţare, fără ca această să ajungă şi la Direcţie, oficialii DSP precizau că „aceste hârtii vin la toţi odată”.

Potrivit clasificării stabilite de Ministerului Sănătăţii, spitalul de categoria II prezintă un nivel de competenţă înalt, are între 400 şi 1.200 de paturi, are structuri care funcţionează ca baze clinice pentru activitatea de învăţământ, având relaţii contractuale cu o instituţie de învăţământ medical superior acreditată, şi deserveşte populaţia judetului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi a judeţelor limitrofe (350.000-1.500.000 de locuitori).

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
Playtech.ro
Planta care te-ar putea îmbogăți. În primii ani, scoți peste 15.000 de euro la hectar, dar apoi poți câștiga și 100.000
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Vedetă de pe Netflix, moarte bruscă. S-a stins la doar 28 de ani
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
Închisoare de până la 6 ani pentru Călin Georgescu. Lovitură pentru fostul candidat. Nu se aștepta la asta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Toți oamenii lui Bolojan: cine sunt și cât câștigă consilierii și secretarii de stat
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări