Spitalul Judeţean Suceava angajează peste 100 de asistente, infirmiere şi brancardieri

Spitalul Județean Suceava, unde s-au infectat cu coronavirus 200 de cadre medicale și au murit 31 de persoane, angajează personal. Mai exact spitalul angajează 63 de asistente, 40 de infirmiere și cinci brancardieri.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 18:46
Spitalul Judeţean Suceava angajează peste 100 de asistente, infirmiere şi brancardieri

Potrivit anunțului publicat de marți pe site-ul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, se caută 55 asistente medicale generaliste, patru asistente medicale cu specialitatea dializă și patru asistente medicale pentru Departamentul Transfuzii.

Pe 26 martie, Spitalul Județean din Suceava anunța că angajează, fără concurs, pe perioadă determinată de șase luni, 15 asistente medicale generaliste, 15 infirmiere debutante și un autopsier debutant.

Județul Suceava este focarul de infecție cu coronavirus din România, un sfert dintre cazurile confirmate provin din județ, iar municipiul reședintă și mai multe comune limitrofe au intrat în carantină de luni seara.

 La Suceava au fost raportate oficial 31 de decese, dintre care 30 dintre persoanele decedate erau internate la Spitalul Județean. Multe dintre decese sunt din perioada 22-29 martie și au fost anunțate abia în ultimele două zile, autoritățile susținând că au fost raportate cu întârziere pentru că rezultatele testelor ar fi sosit abia în 30 martie.
 
Potrivit ultimei informări a Grupui de Comunicare Strategica, 200 de cadre medicale din Suceava sunt infectate cu coronavirus, dintre care  45 de medici, 77 de asistenți medicali, 24 de infirmiere, 10 îngrijitoare, 44 personal auxiliar.
 
Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat marți extinderea anchetei penale pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după raportarea unui număr foarte mare de decese la Spitalul Județean la câteva zile de la moartea pacienților.