Cadariu: Micuţul de la Mioveni, aflat sâmbătă în stare mai puţin favorabilă, e acum stabilizat

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a anunțat că bebelușul din Mioveni, care era în stare mai puțin bună sâmbătă, este acum stabilizat.

28 feb. 2016, 10:32
Cadariu: Micuţul de la Mioveni, aflat sâmbătă în stare mai puţin favorabilă, e acum stabilizat

„Micuțul de la Mioveni, care ieri era într-o stare mai puțin favorabilă, este stabilizat, este stabil astăzi. Asta nu înseamnă că nu suntem foarte atenți în continuare și luăm toate măsurile atunci când se impun. Ceilalți copilași de pe secție evoluează bine, unii dintre ei, probabil, se vor externa în săptămâna care urmează”, a anunțat ministrul, care s-a aflat, duminică dimineață, într-o nouă vizită la Spitalul Marie Curie.

Pe de altă parte, Patriciu Achimaș Cadariu a afirmat că așteaptă primele rezultate ale anchetei desfășurate de cei de la ANSVSA și că Ministerul Sănătății a transmis deja un set de măsuri către școli.

„Am transmis deja setul de măsuri pentru începutul anului, pentru reluarea cursurilor în grădinițe, școli. Ele sunt lucruri firești, care ar trebui respectate la orice început de an, dar suntem cu atât mai atenți acum că am avut această situație și se referă la triajul copiilor, la igiena din grădinițe și școli, la a fi atent și a respecta pur și simplu regulile de fiecare dată în această situație”, a spus Cadariu.

În ceea ce privește existența unei adrese din partea Inspectoratului Școlar București care arată că profesorii sunt cei care urmează să facă triajul epidemiologic al copiilor, ministrul citat a afirmat că responsabilitatea pentru sănătatea copiilor o au atât profesorii, cât și părinții.

„Toți suntem responsabil pentru sănătatea copiilor noștri: părinți, profesori, toți cei care sunt reponsabili pentru asta. Atunci când profesorul vede că un copil tușește sau vorbește cu părintele — cel mai bine își cunoaște copilul un părinte — știe dacă are diaree sau tușește că e răcit — atunci sigur că se fac recomandările necesare, cadrele didactice au această responsabilitate”, a explicat ministrul Sănătății.

Spitalul „Marie Curie”: Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie

Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineața că pe secția Nefrologie a spitalului sunt internați șase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.

„Pe secția de Nefrologie sunt șase copii, trei sunt pe dializă peritoneală și urmează cursul tratamentului, ceilalți trei sunt fără dializă peritoneală. Doi dintre ei sunt pregătiți pentru a merge acasă, celălalt (va merge acasă-n.r.) curând, nu pot să precizez un moment, probabil că la sfârșitul săptămânii viitoare sau săptămâna cealaltă, în funcție de cum vor merge lucrurile. Cel de-al șaptelea copil e în terapie intensivă”, a spus medicul, care s-a aflat, duminică, alături de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, venit din nou la Spitalul Marie Curie.

ALERTĂ MEDICALĂ în şcoli şi grădiniţe din cauza bacteriei E.coli. Măsuri de URGENŢĂ, luate de autorităţi

Întrebată dacă pot apărea complicații în cazul copilului aflat la Terapie Intensivă, medicul a spus că acest lucru „este de văzut de la o zi la alta” și că, în momentul de față, „prognosticul este rezervat”.

În spitalele din județul Argeş sunt internați 45 de copii cu scaune diareice, un bebeluș a fost transferat la București

În spitalele din județul Argeș sunt internați, duminică, 45 de copii care prezintă scaune diareice, un alt pacient fiind transferat la București, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

La Spitalul Matei Balș din București a fost transferat, în cursul zilei de sâmbătă, un copil în vârstă de un an și 10 luni din comuna Poiana Lacului, adus inițial la Spitalul de Pediatrie Pitești.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 38 de copii, dintre care 26 mai mici de doi ani. Alți șapte copii cu vârste sub doi ani sunt internați la alte unități medicale din județ, trei la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, trei la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel și unul la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Noul prefect Cristian Soare a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus joi, într-o conferință de presă, prefectul județului Argeș.