Spitalul mobil de la Leţcani se închide. Ce se întâmplă cu pacienţii infectaţi cu covid

Spitalul mobil de la Leţcani se închide timp de câteva zile, pentru igienizare şi dezinfecţie. Pacienţii vor fi transferaţi la spitalele din Iaşi.

13 ian. 2021, 23:45
Spitalul mobil de la Leţcani se închide. Ce se întâmplă cu pacienţii infectaţi cu covid
Spitalul mobil de la Leţcani se închide. Ce se întâmplă cu pacienţii infectaţi cu covid

Spitalul mobil de la Leţcani se închide. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că unitatea nu a fost igienizată de câteva luni şi că decizia nu are legătură cu frigul din saloane cauzat de penele de curent tot mai dese din ultima perioadă.

Citeşte şi Bătrână infectată cu covid, sărbătorită de medici la 94 de ani. Momente emoţionante la Spitalul de la Leţcani

Spitalul mobil de la Leţcani se închide pentru câteva zile

„Facem o igienizare şi o dezinfectare a unităţii. Este singurul spital unde nu s-a făcut acest lucru în ultima perioadă. Săptămâna viitoare, spitalul mobil de la Leţcani va putea face din nou internări”, a declarat medicul Florin Roşu, potrivit News.ro. 

El a spus că este decizia mutării bolnavilor la unităţi medicale din municipiu nu are legătură cu faptul că se anunţă zile geroase la Iaşi, iar în saloanele spitalului mobil în unele zile temperatura a coborât şi la 17 grade.

„Chiar este o coincidenţă, dar în aceste zile vom verifica şi toate instalaţiile”, a mai precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Reamintim că Spitalul mobil de la Leţcani a fost deschis în luna octombrie a anului trecut, la câteva luni după ce zecile de containere care compun unitatea medicală au fost aduse din Turcia de către firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Iaşi. Spitalul a costat peste 13 milioane de euro.